Scraptionary - Guider - Scraptips och -råd - Shopping - Stämpelmotiv - Idébank - Scrapbookiningens historia

Inspirationsgalleri

Pyssel - Inredning - Mat&Bak - MakeUp--> In English

Scrapptorgets tävling

Nu har jag äntligen lagt sista handen vid kortet som jag deltar med i Scrapptorgets månadstävling. Det här är resultatet av min tolkning: 
Korsettknytning kort crackle paint
Tävlingen går ut på att man ska välja en lodrät, vågrät eller diagonal rad från en "bingobricka" med fyra gånger fyra rutor. I varje ruta står det texter som beskriver olika scrapbookingtekniker. Sedan måste man ha med all de fyra sakerna som står i den raden man har valt på sitt alster (kort, LO eller altrat).


Bingotävling


Jag valde att jobba med rad 2, det vill säga: Rivna kanter, Något blått, Korsettsnörning och Crackle Paint.

Korsettsnörningen var ganska pillig att göra och tog lite tid, särskilt eftersom jag valde att sätta små blåa öljetter i varje hål. De två delarna som "snörs ihop" av korsettbanden har rivna kanter vilket ger ett lite mer tredimentionellt resultat.


Korsettknytning kort


Bladen från YouDo (som från början var gröna) har jag färgat med svart stämpeldyna och sedan målat ovanpå med Distress Crackle Paint i färgen "antiqued bronze" från Ranger (Tim Holtz). Blommorna är stansade med retroblomman från svart papper med sammetsmönster. Den söta bradsen med blå pärlemor kommer från Storyteller och den som ser ut som en skruv från YouDo. De övriga blommorna har en mitt av Pearl Maker (antrazit) från WACO.


Crackle Paint blomma


Även på ramen till textrutan har jag använt Crackle Paint. Men den genomsynliga delen över texten är Crackle Accent från Ranger. Berlocken med dödskallen kommer från Landstoken och är egentligen silverfärgad. För att få den att passa in har jag dock målat den med Crackle Paint och sedan svärtat ner den med svart stämpelfärg. Stämpeln är av okänt märke.


Crackle accent och crackle oaint
BloggRegistret.se

Arrangemang av höstens blomsterprakt

På våren plockar jag vitsippor, blåsippor, vide och liljekonvalj att sätta i små vaser på bordet. På sommaren blir jag glad av stora buketter med syrén, lupin eller ängsblommor. Varför inte ta vara på naturen och smycka hemmet även på hösten?

Idag har jag umgåtts med svärmor och svärbarn (eh, alltså svågers och svägerskas barn) hela dagen. Vi åkte bland annat till en park här i staden och plockade löv, kastanjer och annat fint att göra vackra, höstiga bordsdekorationer av.

Så här fint och färgglatt blev det. Tänk vad hösten är trevlig och bra ändå.


Blomsterarrangemang höst

BloggRegistret.se

Tavla med marint tema

En del scrapbookingpapper är så fina att man vill ha dem på väggen. I somras blev jag sugen på att göra om i sovrummet. Inspirerad av solvärmen och det blåa havet ute på klipporna valde jag att inreda i ett marint tema med bått, vitt och rött och stjärnor och ränder á la Amerika. I samband med detta gjorde jag den här tavlan.


Tavla med marint tema


Jag har använt mig av tre olika papper ("Scrap Götheborg RödBlå Rand", "Scrap Götheborg Blå Stjärnrand" och "Scrap Götheborg Röd Stjärnrand") samtliga från Inkido. Stjärnan i mitten på tavlan är stämplad med en ursnygg stjärnstämpel som jag för tillfället inte kan dra mig till minnes varifrån den kommer. Jag får återkomma med det vid ett senar tillfälle.
BloggRegistret.se

Scrapmys med Ninni

Idag har jag haft lilla sjuåriga Ninni (min svägerska och svågers dotter) på besök. Hon är som tur är också en riktig liten pysselmaja och vi hade en mycket trevlig och mysig scrapdag tillsammans i mitt kök. Så mycket scrapprylar och ALLT skulle fram på bordet förstås. Många fina kort blev det för Ninni. Jag som är lite långsammare av mig hann bara med ett halvt!


Scrapbooking röra

Halsband av jättemakaroner hann Ninni också med att tillverka medan jag tog mig an middagsdisken. Att äta makaronerna var däremot inte lika populärt. Då är det tur att man kan hitta på annat med maten.


Halsband av makaroner
BloggRegistret.se

Grattiskort till hund

Jag har varit en dålig scrappare och faster. Min brors lilla trasselsudd, Alfons, fyllde ett år igår. Jag hade inte gjort något födelsedagskort till honom eftersom jag inte trodde att hundar brydde sig om sånt. Så fel man kan ha. Alfons blev faktiskt jättebesviken och ledsen, sa hans husse. Skandal!

Här är en bild på Alfons när han vinkar till kameran. Han är av rasen Stollare (STorpudel/tOLLARE) eller Pullare (storPUdel/toLLARE), vilket man vill, och är en mycket snäll och intellegent liten kille.


Söt hund


Inte vill man väl ha en sådan sötnos besvikelse på sitt samvete. Jag blev helt enkelt tvungen att göra ett kort så här i efterhand istället. Får väl säga att det är första gången jag har gjort ett kort till ett djur. Snart ska väl katten här hemma ha kort på sina födelsedagar också. Det är hårt att vara scrappare (men kul.... :))


ETT STORT GRATTIS TILL ALFONS PÅ HANS 1-ÅRSDAG!!!

Grattiskort hund


Jag har använt Forma Hanteverks nya stämpel "Grattisgrattisgrattis" (som snart finns att köpa i webbutiken) till det här kortet. Papperet,"Kulör - Prickar Röd", kommer också från Forma. Hundbenet har jag ritat och klippt ut efter eget huvud. De bruna blommorna är tillverkade av brunt spillpapper med hjälp av stansarna "Retro Flower Medium Punch" och "Whale of a Punch Retro Flower" från EK Success .Här finns det fler Födelsedagskort

Mer kortdesign finns i INSPIRATIONGALLERIET

Få fler tips och idéer och lär dig mer om scrapbookining i SCRAPBOOKINGSKOLAN

BloggRegistret.se

Farsdagkort

Finns det något härligare än att sitta vid ett bord (på golvet eller i sängen också för min del) omgiven av berg av scrapprylar? Att njuta av alla färger och mönster och att kunna välja, vraka och rata precis som man vill. 

Men ibland (t.ex. om man precis har städat hela huset, har mat som puttrar på spisen och gästerna kommer om två timmar) kan det vara bra att slippa plocka fram 34 stämpeldynor, 323 stämplar, 4 saxar, 2 skärmaskiner och oräkneliga brads, blommor och band bara för att man får akut scraplust.

Det här farsdagkortet är gjort av bara ett enda dubbelsidigt papper ("Secret Garden" från Graphic 45). Förutom papperet behövde jag bara en skärmaskin med linjal, en sax, en penna, brunt cardstock (till själva kortgrunden) och dubbelhäftande tape. Lätt och snabbt att städa undan och nästan inget kladd eller spill.


Farsdag kort skjorta i papper


Vill du testa att göra ett liknande kort, kan du gå till guiden "Att vika en skjorta" för att se hur man gör.

Just det här papperet och andra i samma underbara serie finns att köpa bland annat hos Hobbyhärvan i Västervik.Här finns det fler Kort med manligt tema

Mer kortdesign finns i INSPIRATIONGALLERIET

Få fler tips och idéer och lär dig mer om scrapbookining i SCRAPBOOKINGSKOLAN

BloggRegistret.se

Bloody halloween

En av årets roligaste helger, om man älskar att klä ut sig, är på intågande. HALLOWEEN!!! Varje år brukar vi då bli bjudna till våra kära vänner, Bianca och Freddy, utanför Borås på halloweenfest. I år blir det dock ingen fest eftersom vårt värdpar reser till USA på bröllopsresa över halloween. Där ska de bland annat studera festtraditionerna i landet där högtiden är som störst och utrusta sig med rekvisita för nästa års halloweenfest.

Det innebär att jag inte har någon ursäkt för att spöka ut mig eller min sambo i år. Tråkigt! Men den som vill kan ju alltid ta sig en titt på bilderna från förra årets halloweenfest. Och jag hittar förhoppningsvis någon annan jag kan maskera. Någon frivillig???

Vad jag däremot fortfarande kan göra är ju halloweenkort. Jag tillverkade ett lite snabbt i går kväll. Jag har använt ett svart papper med spännande struktur. På det har jag droppat röd hobbyfärg, utspädd med vatten för den rättta konsistensen (kom på nu i efterhand att jag förmodligen lika gärna hade kunnat använda teaterblod). Texten är skriven med gesso.Halloween kort


Ögonen på kortet är en historia för sig. Vi har en gammal 16-årig dam till katt här hemma. Hon fick motvilligt agera modell till ögonen på detta kort. Som alla som har katt vet så tycker de inte om när man stirrar dom i ögonen. Så inte heller vår Ronja. Irriterat, viftandes på svansen låg hon där och glodde argt på mig medan jag försökte måla av hennes ögon. Perfekt! Det var ju just arga kattögon jag ville ha. Hi hi
BloggRegistret.se

Grattis mamma på 60-årsdagen!!!

Schhhhh.....
Min mamma fyller 60 år imorgon och jag känner mig ganska säker på att hon inte kommer att gå in här på bloggen och tjuvkika förrän imorgon. Vågar därför lägga ut födelsedagskortet som hon ska få redan ikväll. Lova att inte skvallra, för här är det...


Grattis på 60-årsdagen


Jag har använt två helt underbara stämplar från Stämpelboden: "Gammal smal gumma" och "Inte gammal bara....". Min mor tycker nämligen att hon är född några månader för tidigt. Skulle hon ha kommit till världen drygt tre och en halv månad senare (och således varit född i januari 1950 istället för oktober 1949) skulle hon nämligen ha blivit 50-talist istället för 40-talist. Och det låter ju i alla fall yngre....eller? Hur som helst så är hon i alla fall inte gammal... bara född för tidigt. Så det så!


Jag frågade min sambo om råd om vilka färger jag skulle använda till kortet. Han visste minsann att svärmor gillar LILA och SVART. Och så ska det vara FRÄCKT också. Jag valde att gå på hans linje och använda svart. Men lila....nä, det kändes bara inte bra idag och valet föll istället helt otippat på ORANGE. Knappast mammas färg kanske, men fräckt blev det i alla fall, tycker jag. Hoppas att hon tycker om det!Grattiskort 60 år


Papprena jag har använt här är bland annat "Offbeat - Informal" och "Offbeat - Nonchalant" från BasicGrey,
"Salem Briggs Street" från Scenic Route samt "MVP Namath" från We R Memory Keepers.Och så en liten signatur på det... Min alldeles egna "Handgjort av Åsa-stämpel" från Forma Hantverk.

Handgjort av stämpel
Här finns det fler Födelsedagskort

Mer kortdesign finns i INSPIRATIONGALLERIET

Få fler tips och idéer och lär dig mer om scrapbookining i SCRAPBOOKINGSKOLAN

BloggRegistret.se

Oktober - Dag för dag

OKTOBER

1
Internationella dagen för äldre
Vegetariska världsdagen
Födelsedagar:
José Leandro Andrade (fotbollsspelare), Walter Matuschanskayasky (skådespelare), Jimmy Carter (politiker), Richard Harris (skådespelare), Julie Andrews (skådespelerska), Duncan Edwards (fotbollsspelare), Ingela Thalén (f d statsråd), Randy Quaid (skådespelare), Mian Lodalen (författare), Robby Takac (bassist i Goo Goo Dolls), Roberto Kelly (basebollspelare), Irma Shultz (sångerska och skådespelerska), George Weah (fotbollsspelare), Gilberto Martinez (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Ragna, Ragnar
Nationaldag: Cypern, Kina, Nigeria, Tuvalu
Stjärntecken: Vågen

2
Födelsedagar:
Mahatma Gandhi (fredsförespråkare), Groucho Marx (Marx-broder), Graham Greene (författare), Lars Orup (fd. nyhetsuppläsare), Göran Sonnevi (författare), Thomas Fjärrstad (vattenpolospelare), Lars Fjärrstad (vattenpolospelare), Lasse Sandlin (journalist), Don McLean (kompositör till American Pie), Annie Leibovitz (fotograf), Gordon Sumner (sångare), Sting (sångare), Per Fritzell (medlem i After Shave), Macharbek Chadartsev (brottare), Jana Novotna (tennisspelare), Martin Sköld (medlem i Kent), Tiffany (sångerska), Lene Nyström (sångerska i Aqua)
Namnsdag: Love, Ludvig
Nationaldag: Guinea
Stjärntecken: Vågen

3
World Card Making Day
Födelsedagar:
Christian D´oriola (fäktare), Chubby Checker (musiker), Malena Ivarsson (sexolog), Lindsey Buckingham (sångare i Fleetwood), Mac Fred Couples (golfspelare), Niklas Wikegård (hockeytränare och expertkommentator), Patrik Ersgård (manusförfattare), Jean-Marc Bosman (fotbollsspelare som gett namn åt Bosman-domen), Jan-Ove Waldner (pingislirare), Gwen Stefani (sångerska i No Doubt), Ronnie Sundin (ishockeyspelare), Kevin Richardson (sångare), Neve Campbell (skådespelerska), Ljubomir Vranjes (handbollsspelare), Gerald Asamoah (VM-spelare i fotboll 2002), Andreas Isaksson (VM-spelare i fotboll 2002), Zlatan Ibrahimovic (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Evald, Osvald
Nationaldag: Tyskland
Stjärntecken: Vågen


4
Kanelbullens dag
Frimärkets dag
Djurens dag
Gräddtårtans dag
Födelsedagar:
Buster Keaton (skådespelare), Charlie Norman (pianist), Charlton Heston (skådespelare), Jackie Collins (författare), Bo Ralph (ledamot i Svenska Akademien stol nr 2), Susan Sarandon (skådespelerska), Chris Lowe (musiker), Ulf Friberg (skådespelare), Kristina Bergstrand (ishockeyspelare), Jorge Costa (VM-spelare i fotboll 2002), Alicia Silverstone (skådespelerska), Anna Johnsson (Excellence-medlem), Rachel Leigh Cook (skådespelerska)
Namnsdag:  Frank, Frans
Nationaldag: Lesotho
Stjärntecken: Vågen

5
Internationella dagen för lärare
Internationella barndagen
Födelsedagar:
Steve Miller (sångare), Karen Allen (skådespelerska), Bob Geldof (sångare), Laura Davies (golfspelare), Richy Reneberg (tennisspelare), Ellinor Persson (programledare), Mario Lemieux (hockeylegend), Anne Elvebakk (skidskytt), Roland Sundell (trummis i McKennard), Josie Bissett (skådespelerska), Kate Winslet (skådespelerska i bl.a Titanic), Julio César Cáceres (VM-spelare i fotboll 2002), Markus Fagervall (musiker)
Namnsdag: Bror
Stjärntecken: Vågen

6
Internationella dagen för boende- och bebyggelsefrågor
Födelsedagar:
 Thor Heyerdahl (forskningsresande), Alice Timander (premiärbesökare), Jean Cronstedt (gymnast), Anna Wahlgren (författare), Britt Ekland (skådespelerska), Klaus Dibiasi (simhoppare),  Stephanie Zimbalist (skådespelerska), Elisabeth Shue (skådespelerska), Kenneth Andersson (fotbollsspelare), Andreas Jakobsson (VM-spelare i fotboll 2002), Arkadiusz Bak (VM-spelare i fotboll 2002), Walter Centeno (VM-spelare i fotboll 2002), Kenny Jönsson (hockeyspelare), Martin Jorgensen (VM-spelare i fotboll 2002), Carolina Gynning (modell och programledare) 
Namnsdag: Jennifer, Jenny
Stjärntecken: Vågen

7
Födelsedagar:
Niels Bohr (matematiker och nobelpristagare i fysik 1922), Tutta Rolf (skådespelerska), Gunnar Brusewitz (konstnär/författare), Desmond Tutu (biskop), Gert Fylking (TV-personlighet), Gunilla Nyroos (skådespelerska), John Mellencamp (sångare), Vladimir Putin (politiker), Ralf Edström (fotbollsspelare), Thomas Eriksson (längdskidåkare), Sam Brown (sångare), Toni Braxton (sångerska), Jiang Jin (VM-spelare i fotboll 2002), Ruslan Nigmatullin (VM-spelare i fotboll 2002), Charlotte Nilsson (schlagersångerska), Ryuzo Morioka (VM-spelare i fotboll 2002), Kais Ghodhbane (VM-spelare i fotboll 2002), Gilberto Silva (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Birgitta, Britta
Stjärntecken: Vågen

8
Internationella dagen för begränsning av naturkatastrofer
Födelsedagar:
Laurie Doherty (tennisspelare), Waldir Pereira Didi (fotbollsspelare), Gary Anderson (sportskytt), Paul Hogan (skådespelare), Chevy Chase (skådespelare), Sigourney Weaver (skådespelare), Matt Biondi (simmare), Jeremy Davies (skådespelare), Carl-Einar Häckner (trollkarl mm), Matt Damon (skådespelare), Miran Pavlin (VM-spelare i fotboll 2002), Kasper Bogelund (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Nils
Stjärntecken: Vågen

9
Världspostunionens dag
Födelsedagar:
John Lennon (Beatles-medlem), Jackson Browne (sångare), Anders Ekborg (skådespelare), Åsa Jinder (nyckelharpsspelare), PJ Harvey (sångerska), Annika Sörenstam (golfdrottning), Linda Skugge (författare), Jennifer Aspen (skådespelerska), Nicky Byrne (sångare i Westlife), Randy Spelling (skådespelare), Gonzalo Sorondo (VM-spelare i fotboll 2002), Henrik Zetterberg (ishockeyspelare)
Namnsdag: Inger, Ingrid
Nationaldag: Uganda
Stjärntecken: Vågen

10
Världsdagen för mental hälsa
Födelsedagar:
Giuseppe Verdi (kompositör), Fridolf Rhudin (skådespelare), Omar Sharif (skådespelare), Claire Wikholm (skådespelerska), Charles Dance (skådespelare), David Lee Roth (sångare), Tanya Tucker (countrysångerska), Tony Adams (fotbollsspelare), Michal Zewlakow (VM-spelare i fotboll 2002), Jacek Zielinski (VM-spelare i fotboll 2002), Dean Kiely (VM-spelare i fotboll 2002), Ramón Morales (VM-spelare i fotboll 2002), Mya (sångerska)
Namnsdag: Harriet, Harry
Nationaldag: Fiji, Taiwan

11
Födelsedagar:
Roy Schneider (skådespelare), Robert Charlton (fotbollsspelare), Maria Bueno (tennisspelare), Annika Hagström (programledare), Göran Rosenberg (programledare), Dawn French (komiker), Joan Cusack (skådespelerska), Luke Perry (skådespelare i bl.a Beverly Hills 90210), Gladys del Pilar (sångerska), Jane Krajkowski (skådespelerska)
Namnsdag: Erling, Jarl
Stjärntecken: Vågen

12
Internationella reumatikerdagen
Äggets dag
Civilkuragets dag
Födelsedagar:
Tage Flisberg (pingisspelare), Pekka Langer (programledare), Thory Bernhards (sångerska), Jaroslav Drobny (tennis- och golfspelare), Luciano Pavarotti (operasångare), Jannike Björling (fd fru Björn Borg), Hugh Jackman (skådespelare), Adam Alsing (programledare), Zeljko Milinovic (VM-spelare i fotboll 2002), Raul Guerron (VM-spelare i fotboll 2002), Kajsa Bergqvist (höjdhoppare), Winston Parks (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Manfred, Valfrid
Nationaldag: Ekvatorialguinea, Spanien
Stjärntecken: Vågen

13
Födelsedagar:
Yves Montand (skådespelare), Harry Schein (mångsysslare/debattör), Margaret Thatcher (politiker), Anita Kerr (sångerska), Nana Moskouri (sångerska), Polina Astachova (gymnast), Frej Lindqvist (skådespelare), Chris Farlow (sångare), Paul Simon (musiker), Sven-Erik Magnusson (sångare i Sven-Ingvars), Marie Osmond (sångerska), Javier Sotomayor (höjdhoppare), Kay Bluhm (kanotist), Nancy Kerrigan (konståkerska), Sacha Baron Cohen (skådespelare), Wes Brown (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Berit, Birgit
Stjärntecken: Vågen

14
Födelsedagar:
Reggie Doherty (tennisspelare), Ray Ewry (friidrottare), Dwight Eisenhower (politiker), Gunnel Linde (författare), Roger Moore (skådespelare), Wilfried Dietrich (brottare), Kerstin Tidelius (skådespelerska), Cliff Richard (sångare), Bernt Staf (sångare), Peter Flack (revymakare), Annica Tiger (nätprofil), Steve Cram (medeldistanslöpare), Maria Lundqvist (skådespelerska), Gustave Lund (sångare), Viktor Onopko (VM-spelare i fotboll 2002), Ulrika Karlsson (fotbollsmålvakt), Fabian O´Neill (VM-spelare i fotboll 2002), Shaznay Lewis (All Saints-medlem), Daniel Tjärnqvist (ishockeyspelare)
Namnsdag: Stellan
Stjärntecken: Vågen

15
Vita käppens dag
Födelsedagar:
Mario Puzo (författare), Margaretha Krook (skådespelerska), Ed McBain (författare), Penny Marshall (regissör), Chris de Burgh (sångare), Tanya Roberts (skådespelerska), Sarah Ferguson (hertiginna), Mikael Appelgren (pingisspelare), Jorge Campos N. (VM-spelare i fotboll 2002), Vitor Baia (VM-spelare i fotboll 2002), Pernilla Wiberg (utförsåkare), Nico Kovac (VM-spelare i fotboll 2002), Alexander Filimonov (VM-spelare i fotboll 2002), Omer Catkic (VM-spelare i fotboll 2002), David Trezeguet (VM-spelare i fotboll 2002), Bosko Balaban (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Hedvig, Hillevi
Stjärntecken: Vågen

16
Världslivsmedelsdagen
Måltidens dag
Födelsedagar:
Oscar Wilde (författare), Eugene O Neill (författare), Angela Lansbury (skådespelerska i bl.a Mord och inga visor), Peter Bowles (skådespelare), Günther Grass (Nobelpristagare i litteratur), Sten Ljunggren (skådespelare), Paulo Roberto Falcão (fotbollsspelare), Tim Robbins (skådespelare), Bob Mould (sångare), Bo Kasper Sundström (sångare i Bo Kaspers Orkester), Michael Balzary (basist), Ike Shoronmu (VM-spelare i fotboll 2002), Henrik Bertilsson (fotbollsspelare), Geert De Vlieger (VM-spelare i fotboll 2002), Tomasz Hajto (VM-spelare i fotboll 2002), Kim Justin (gladiator), Eva Röse (skådespelerska), Paul Kariya (ishockeyspelare)
Namnsdag: Finn
Stjärntecken: Vågen

17
Internationella dagen för utrotande av fattigdom
Födelsedagar:
Hjördis Petterson (skådespelerska), Arthur Miller (författare), Rita Hayworth (skådespelerska), Montgomery Clift (skådespelare), Axel Düberg (skådespelare), Torsten Hallman (fyrfaldig världsmästare i motorcross), Gary Puckett (sångare), George Wendt (skådespelare), Margot Kidder (skådespelerska), Roger Pontare (sångare), Anne-Lie Rydé (sångerska), Vicki Benckert (sångerska), Henry Bronett (cirkusdirektör), Anette Bjärlestam (skådespelerska), Nathalie Tauzia (tennisspelare), Ziggy Marley (musiker/sångare), Rene Dif (Aqua-medlem), Chris Kirkpatrick (medlem i N´sync), Marshall Mathers (rappare), Wyclef Jean (musiker/soul & rap), Sebastián Abreu (VM-spelare i fotboll 2002), Usher (artist och skådespelare)
Namnsdag: Antonia, Toini
Stjärntecken: Vågen

18
Födelsedagar:
Robert Andersson (simmare), Klaus Kinski (skådespelare), Chuck Berry (musiker), Peter Boyle (skådespelare), Åke Cato (humorist), Bo Holmström (programledare), Josef Cerny (ishockeyspelare), Lee Harvey Oswald (mannen som mördade JFK), Martina Navratilova (tennislegend), Jean-Claude Van Damme (skådespelare), Wynton Marsalis (musiker), Vincent Spano (skådespelare), Yoo Sang-Chul (VM-spelare i fotboll 2002), Peter Svensson (Cardigans-medlem), Zac Efron (skådespelare)
Namnsdag: Lukas
Stjärntecken: Vågen

19
Födelsedagar:
John Le Carre (författare), David Cornwell (författare), John Lithgow (skådespelare i bl.a Tredje klotet från solen), Jennifer Holliday (sångerska), Evander Holyfield (boxare), John Edward (TV-medium), Okan Buruk (VM-spelare i fotboll 2002), Lars Winnerbäck (artist), Habib Beye (VM-spelare i fotboll 2002), Anna-Karin Kammerling (simmerska)
Namnsdag: Tor, Tore
Stjärntecken: Vågen

20
Födelsedagar:
Wanda Jackson (sångerska), Elfriede Jelinek (författare), Valerij Borzov (sprinter), Tom Petty (musiker), Carrie Fisher (författarinna), Viggo Mortensen (skådespelare), Jakob Hellman (sångare), Kathy Johansson (gladiator), Dmitri Alenichev (VM-spelare i fotboll 2002), Danii Minogue (sångerska), Snoop Doggy Dog (rappare), Nélson Pereira (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Sibylla
Stjärntecken: Vågen

21
Födelsedagar:
Alfred Nobel (uppfinnare), Dizzy Gillespie (jazzmusiker), Manfred Mann (musiker), Steve Lukather (gitarisst), Micke Dubois (skådespelare), David Campese (rugbyspelare), Lars-Börje Eriksson (utförsåkare)
Namnsdag: Ursula, Yrsa
Stjärntecken: Vågen

22
Internationella stamningsdagen
Födelsedagar:
Joan Fontaine (skådespelerska), Doris Lessing (författare), Derek Jacobi (skådespelare), Christopher Lloyd (skådespelare), Catherine Deneuve (skådespelerska), Agneta Fagerström-Olsson (regissör), Jeff Goldblum (skådespelare), Valeria Golino (skådespelare), Shaggy (musiker), Helmut Lotti (sångare), Christoffer Andersson (fotbollsspelare), Zac Hanson (medlem i Hanson)
Namnsdag: Marika, Marita
Stjärntecken: Vågen

23
Födelsedagar:
Gertrude Ederle (simmerska), Johnny Carson (TV-personlighet), Pelé (fotbollslegend), Kim Larsen (sångare), Kazimierz Deyna (fotbollsspelare), MariAnne Häggander (sångerska), Dwight Yoakam (sångare), Peter LeMarc (sångare), Al Yankovic (musiker), Thomas Di Leva (musiker), Camilla Henemark (sångerska), Alessandro Zanardi (racerförare), Marcus Lantz (fotbollsspelare)
Namnsdag: Severin, Sören
Stjärntecken: Skorpionen

24
FN-dagen
Världsdag för information om utvecklingsfrågor
Födelsedagar:
Gilbert Becaud (sångare), Lena Söderblom (skådespelerska), Bill Wyman (basist),  F Murray Abraham (skådespelare), Kevin Kline (skådespelare), Pär Holmgren (TV-meteorolog), Mounir Boukadida (VM-spelare i fotboll 2002), Vincent Candela (VM-spelare i fotboll 2002), Joakim Nätterqvist (skådespelare), Iván Kaviedes (VM-spelare i fotboll 2002), Monica (sångerska), Wayne Rooney (fotbollsspelare)
Namnsdag: Eilert, Evert
Nationaldag: Zambia
Stjärntecken: Skorpionen

25
Födelsedagar:
Pablo Picasso (konstnär), Jon Anderson (sångare), Björn J:son Lindh (musiker), Elias Figueroa (fotbollsspelare), Hans-Georg Aschenbach (backhoppare), Richard Lloyd (sångare), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers-medlem), Stina Rautelin (skådespelerska), Melinda McGraw (skådespelerska i bl.a Arkiv X (Melissa Scully)), Gary Sundgren (fotbollsspelare), Samantha Becker (skådespelerska), Sara Lumholt (A Teens-medlem)
Namnsdag: Inga, Ingalill
Nationaldag: Kazakstan
Stjärntecken: Skorpionen

26
Födelsedagar:
Karin Boye (författare), Primo Carnera (boxare), Francois Mitterand (politiker), Thomas Funck (mannen bakom Kalle Stropp), Hans Wigren (skådespelare), Cecilia Torudd (författare), Bob Hoskins (skådespelare), Sören Boström (bandyspelare), Jaclyn Smith (skådespelerska), Hillary Clinton (politiker), Manuel Estiarte Duocastella (vattenpolospelare), Cary Elwes (skådespelerska), Torbjörn Blomdahl (biljardspelare), Robert Jarni (VM-spelare i fotboll 2002), Dmitry Sychev (VM-spelare i fotboll 2002) 
Namnsdag: Amanda, Rasmus
Nationaldag: Österrike
Stjärntecken: Skorpionen

27
Internationella skolbiblioteksdagen
Internationella nalledagen
Födelsedagar:
Theodore Roosevelt (politiker), Arne Andersson (medeldistanslöpare), David Bryant (boulespelare), John Cleese (komiker), Marie Göranzon (skådespelerska), Ingela Aghard (TV-personlighet), Roberto Benigni (skådespelare), Simon LeBon (sångare i Duran Duran), Scott Weiland (Stone Temple Pilots-medlem), Alain Boghossian (VM-spelare i fotboll 2002), Kelly Osbourne (artist)
Namnsdag: Sabina
Nationaldag: Saint Vincent och Grenadinerna, Turkmenistan
Stjärntecken: Skorpionen

28
Födelsedagar:
Miroslav Cerar (gymnast), Dennis Franz (skådespelare), Bill Gates (grundare av Microsoft), Eros Ramazzotti (sångare), Lauren Holly (skådespelerska), Julia Roberts (skådespelerska), Joaquin Phoenix (skådespelare), Sara Ahlström (skådespelerska), Aki Hakala (trummis i The Rasmus)
Namnsdag: Simon, Simone
Nationaldag: Tjeckien
Stjärntecken: Skorpionen

29
Internationella psoriasisdagen
Födelsedagar:
Peter Green (gitarrist i Fleetwood Mac), Richard Dreyfuss (skådespelare), Kate Jackson (skådespelerska), Barbro Larsson (stå-upp-komiker), Johan Olav Koss (skridskoåkare), Nebosja Novakovic (fotbollsspelare), Winona Ryder (skådespelerska), Amit Paul (sångare i A-teens)
Namnsdag: Viola
Nationaldag: Turkiet
Stjärntecken: Skorpionen

30
Födelsedagar:
Grace Slick (sångare), Ed Lauter (skådespelare), Henry Winkler (skådespelare), Sven Melander (programledare), Harry Hamlin (skådespelare i bl.a Lagens Änglar), Kevin Pollak (skådespelare), Diego Maradona (fotbollslegend), Krister St Hill (sångare), Snow (rappare), Umit Ozat (VM-spelare i fotboll 2002), Lacey Chabert (skådespelerska)
Namnsdag: Elsa, Isabella
Stjärntecken: Skorpionen

31
Halloween
Alla helgons dag
Grannens dag
Lutfiskens dag
Födelsedagar:
Alexandr Aljechin (schackspelare), Gunnar Gren (fotbollslegend), Barbara Bel Geddes (skådespelerska i bl.a Dallas), Bud Spencer (skådespelare), Margaretha (prinsessa),  Michael Landon (skådespelare i bla. Lilla huset på prärien), Stephen Rea (skådespelare), Ben Kingsley (skådespelare), Peter Jackson (regissör), Larry Mullen (U2-medlem), Rob Schneider (skådespelare), Dunga (fotbollsspelare), Marco Van Basten (fotbollsspelare), Adam Horovitz (Beastie Boys-medlem), Vanilla Ice (musiker), Malin Berggren (sångerska i Ace of Base), Muzzy Izzet (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Edgar, Edit
Stjärntecken: SkorpionenKällor:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_nationaldagar_sorterade_efter_datum
http://temadagar.se/kalender/
http://www.mats-andersson.se/fodd/index.asp
http://www.kalender.se/index.php?getdate=20090101&calId=new
BloggRegistret.se

Altrade kylskåpsmagneter

Ibland kan det vara kul att scrappa något annat än kort och layouter. Då brukar det heta att man altrar. Just nu har jag dille på att altra kylskåpsmagneter. Undra vart jag ska göra av alla? Egentligen tycker jag bäst om när kylskåpsdörren är helt tom och kal. Det kan se så rörigt ut annars.

Forma Hantverk säljer fina stämplar i form av små ordspråk. Dessa ("Fånga dagen", "Dröm stora drömmar" och "Njut av livet") valde jag att använda till just de här kylskåpsmagneterna. Även papperen kommer från Forma Hantverk och heter "Kulör - Prickar Grön", "Kulör - Prickar Röd" och "Kulör - Prickar Turkos".


Scrapbooking kylskåpsmagneter

För att få magneterna att fästa på kylskåpet har jag använt mig av magnetplattor som jag klippt i till rätt storlek. Plattorna täcker alltså hela alstrets baksida. Sådana magnetplattor finns bland annat att köpa hos Panduro.
BloggRegistret.se

Dopkort - Inbjudan till dop

Det här fina inbjudningskortet kom med posten i veckan. Det är min söta, lilla systerdotter, Vilma, som ska döpas. Hennes duktiga mamma (och min syster), Ida Grötting, har gjort dopkortet och får agera gästdesigner här idag. Det tog nog sin tid, för hon har skickat ut liknande inbjudningskort till alla gäster.


Inbjudan till dop kort        


Rosa och brunt passar så fint ihop, tycker jag. Lägg märke till den lilla berlocken i form av en prinsesskrona (det står princess på den också).


Berlock Charm Krona


Jag gillar när korten är dekorerade också på insidan, även om jag själv sällan orkar med att göra det. Förutom att insidan på det här dopkortet pryds av världens finaste bebis är den också dekorerad med söta minifötter. Måste komma ihåg att fråga hur hon har gjort dem. Är det en stämpel tro?

Inbjudan till dop - dopkort

Och gissa vem som fått äran att vara fadder till detta lilla underverk? Världens stoltaste moster, Åsa (jag) och
"morbror", Jörgen (min sambo), förstås! Det ska bli så roligt!Här finns det fler DOPKORT

Mer kortdesign finns i INSPIRATIONGALLERIET

Få fler tips och idéer och lär dig mer om scrapbookining i SCRAPBOOKINGSKOLAN
BloggRegistret.se

Till startsidan


Konst Top Konst bloggar Topplista Favoritlistan.se Scraptoppen