Scraptionary - Guider - Scraptips och -råd - Shopping - Stämpelmotiv - Idébank - Scrapbookiningens historia

Inspirationsgalleri

Pyssel - Inredning - Mat&Bak - MakeUp--> In English

Bröllopsinbjudan

Jag har gjort ett inbjudningskort till ett bröllop i de underbara färgerna lavendellila och vitt. Papprena kommer från Inkidos sommarkollektion och finns även i rosa och ljusblått samt med prickar på. Här har jag också använt mig av en ny favorit, nämligen velvet glitter från YouDo. Om man känner försiktigt på tårtan med fingrarna så är den alldeles mjuk och luddig. Känns precis som sammet!

Bröllopsinbjudan
BloggRegistret.se

Scrapträff i april

Snart är det scrapträff i Oskarshamn. Finns det något roligare än att träffas och scrappa tillsammans med andra som har samma intresse? Tänk så mycket erfarenheter och idéer man kan utbyta och så mycket det finns att prata om.

Om några veckor är det dags för en riktig sådan höjdpunkt när OscarsScrappen går av stapeln. Självklart har jag redan anmält mig och det tycker jag att DU också ska göra om du bor i närheten eller har vägarna förbi den 18 april.

OscarsScrappen har plats för upp till 50 personer och än så länge finns det platser kvar. Men skynda att fynda! Endast 100 kronor kostar inträdet och anmälan ska ske senast den 5 april.

Sponsorerna är många och priserna fina. Bland sponsorerna kan bland annat ses Hildas Rum, som också kommer att finnas på plats under dagen. Det kommer också att finnas ett "lånebord" med olika verktyg som man kan låna, t.ex. en cuttlebug.


OscarsScrappen

Datum:18 april 2009 kl. 09.00 - 19.00 (med eventuell middag efteråt)
Plats: Oskarshamn
Entré: 100 kr (ostfralla, kaffe, te och juice, eftermiddagsfika, frukt och godis ingår)
Aktiviteter: Tävlingar och utlottningar, demos, loppis

Det här vill du inte missa!!!

Anmäl dig och läs mer om detaljerna på OscarsScrappens blogg eller skicka ett anmälningsmail till oscarsscrappen@hotmail.com


Vi ses där!!!

BloggRegistret.se

Vårstädning

Solen skiner in genom alla fönster och skapar en dimma av glittriga dammpartiklar som långsamt cirklar runt i rummen. Fönsterrutorna som jag tidigare inte ägnat någon större uppmärksamhet blir nu pinsamt synliga. Vad som däreomot inte är synligt är det som finns utanför fönstren. Våren är härlig med smältande snö och spirande blomlökar. Men som bekant: "Det som göms i snö kommer upp i tö". Det gäller tyvärr också damm och smuts där hemma. Plötsligt inser man att hemmet är i behov av en rejäl storstädning. Typiskt nog är även scrapsuget extra påtagligt just nu. Samtidigt är det svårt att få någon riktig skaparro när dammråttorna dansar jenka i hörnen.

I detta sammanhang vill jag passa på att rekommendera två inspirerande böcker som på ett positivt sätt behandlar det annars så tråkiga ämnet städning.

Den första boken heter Rensa i röran med feng shui (det enkla sättet att skapa ordning och harmoni i ditt hem) och är skriven av Karen Kingston (Forum). För att få ordning och reda hemma och göra det mer lättstädat krävs det att man då och då rensar bland sina saker och kastar/säljer/skänker sådant som man inte längre behöver. Boken behandlar hur man gör just detta utan att drabbas av separationsångest. När man rensar ut gammalt skräp lämnar man utrymme för nya vackra saker att komma i sitt liv. (För en scrappare kan det kanske vara särskilt svårt att skiljas från gammalt "scrap" som ligger och dammar längst in i lådorna. Ett tips är då att göra en ordentlig organisering bland sakerna så att även det gamla kommer fram i ljuset. Man sewr då lättare vad man har och nya idéer kan blomma).

Rensa i röran


Den andra boken heter Städa! och är skriven av Estrid Bengtsdotter med bilder av Lotta Kühlhorn (Bokförlaget DN). Den lär ut hur man städar på ett "lustfyllt" sätt och innehåller en rad med bra tips och råd som underlättar. Om du har svårt för att komma igång med städningen kan jag lova att det blir betydligt lättare (och roligare) efter att du har läst denna bok.

Städtips


Icke att förglömma när jag ändå är inne på ämnet är en underbar websida vid namn Hushållsträsket. Hittade denna för några år sedan när jag letade efter städinspiration och har sedan återvänt många gånger. Sidan innehåller en mängd städ- och hushållstips och är uppbyggd med roliga och inspirerande bilder som får det att spritta i dammvippan. Helt klart värt ett besök!

Med detta sagt ska jag ta itu med det tunga städarbetet här hemma. Man måste ju leva som man lär....eller? Fast scrappa vore trots allt roligare. *Suck*
BloggRegistret.se

Award

Den här fina awarden fick jag från Eviebee. Tack så jättemycket! Det händer mycket på Eviebees blogg just nu. Gå in och titta på hennes vackra skapelser.

Award

Jag vill skicka den vidare till några av mina favoriter: Cecilia (Symodigt), Pia (Vardagsrummet), Mysmasken, Malin (Lillpiga), Cornelia (Pyssel à la Raggsocka) och Petraso.
BloggRegistret.se

Årets första påskkort

Nu är det knappt en månad kvar till påsk och det är hög tid att börja tillverka årets påskkort. Från det underbara papperet med kycklingar på från Forma Hantverk fick jag inspiration till det här kortet. Gult och grönt tillhör inte mina favoritfärger men konstigt nog känns dessa färger helt okey när det vankas påsk och vår. Idag har vädret varit helt fantastiskt här i Västervik och den rätta vårkänslan har verkligen infunnit sig. Man blir bara så glad!

Påskkort

Både papperet med kycklingar, "Pastell - Gullefjuns på rad" och det gula papperet med blommor, " Pastell - Småblommigt Gul" kommer från Forma Hantverks senaste kollektion.


Påskägg
BloggRegistret.se

Inbjudan till kalas

Jag undrar ibland om det brukar födas extra många barn i mars. I vår familj är det i alla fall många som fyller år just denna månad. När många fyller år blir det naturligtvis också många kalas. Här har jag gjort ett kort som är en inbjudan till ett barnkalas.

Kalaskort

Jag har använt mig av Forma Hantverks nya minipapper, "Välkommen på kalas Orange" . Även det prickiga bakgrundspapperet, "Kulör - Prickar Turkos" , kommer från Forma Hantverk. Stämpeln med barnen är av okänt märke. Deko av knappar och band.Här finns det fler Inbjudningskort

Mer kortdesign finns i INSPIRATIONGALLERIET

Få fler tips och idéer och lär dig mer om scrapbookining i SCRAPBOOKINGSKOLAN
BloggRegistret.se

Rosa födelsedagskort

Ett rosa födelsedagskort med Forma Hantverks nya fina papper Pastell - Småblommigt Rosa och Minipapper - Grattis Rosa .

Rosa födelsedagskort
Här finns det fler Födelsedagskort

Mer kortdesign finns i INSPIRATIONGALLERIET

Få fler tips och idéer och lär dig mer om scrapbookining i SCRAPBOOKINGSKOLAN
BloggRegistret.se

Prickar

Jag älskar prickar! Därför tycker jag också att prickiga papper är fullkomligt oemotståndliga. Här presenterar jag några av mina favoriter.

Prickiga papper

De fem första papperen kommer från Forma Hantverk och heter som följer: "Kulör - Prickar Röd", "Kulör - Blandade Prickar", "Kulör - Prickar Turkos", "Kulör - Prickar Grön" och "Kulör - Prickar Brun". 

De två sista papprena kommer från Inkido och heter:  "Gunnebo - Svart Prick" respektive "Gunnebo - Vit Prick".
BloggRegistret.se

Rock´n´roll birthday!

Rock och prickar är temat på detta födelsedagskort som jag gjort till min bror.

Födelsedagskort till en hårdrockare


Material
Svart band med vita prickar från Åhléns.
"Dragkedjeband" har jag hittat på en liten sybehörsaffär.
Blommor från Prima.
Döskallestämpeln, "Döskalle 2", från Stämpelboden.
Textstämpeln tillhör kollektionen Cupcakes och kommer från Hero Arts.
Guitarren är utklippt ur ett papper från kollektionen "Wonder Years" från Daisy D´s
Svart pappe med vita prickar, "Gunnebo vit prick", från Inkido.
Svart papper med svarta prickar, "Bazzill Swiss Dotted - Dot Pepper", från Bazzill.
Punchinella och svart tyll. 


Här finns det fler Födelsedagskort

Mer kortdesign finns i INSPIRATIONGALLERIET

Få fler tips och idéer och lär dig mer om scrapbookining i SCRAPBOOKINGSKOLAN
BloggRegistret.se

Det ska vi scrappa! Idéer för scrapbooking

Antalet anledningar till att scrappa är obegränsat. Det finns egentligen ingen händelse som är för lite eller för stor för ett scrapbookingprojekt. Däreomot är det kanske inte alltid så lätt att komma på vad man ska scrappa. Det är som att ha en garderob full med kläder men ändå "inget att ta på sig". Det är viktigt att hitta den rätta inspirationen och lusten till att skapa för att det ska bli bra.

Den här listan innehåller några förslag till olika scrapbookingprojekt när fantasin tillfälligt går på lågvarv. Många av förslagen lämpar sig både till layouter och kort eller varför inte ett altringsprojekt? Förslagen är indelade i kategorier för att du lättare ska kunna hitta det du söker.  Årstider & Väder:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Sol
Regn
Storm
Åska
Oväder
Snö
Soluppgång
Morgon
Eftermiddag
Solnedgång
Kväll
Natt


Högtider:

Alla Hjärtans Dag

S:t Patric´s Day
Påsk
Valborg/Första maj
Sveriges nationaldagen
Midsommar
Ramadan
Halloween
Thanksgiving
Jul
Nyår


Att fira:
Födelsedag
Namnsdag
Mors dag
Fars dag
Student
Examen
Konfirmation
Bröllop
Förlovning


Tack för:
Hjälpen med husdjuret
Barnpassningen
Blomvattningen
Hjälpen med posten
Husvaktningen
Uppvaktningen på...


Barn:
Nyfött barn
Dop/Namngivning
Barnkalas
Första skoldagen


Hus & Hem:

Nya bostaden
Renovering
Trädgård


Min/Mitt/Mina favorit:
Klädesplagg (jeans, tröja, skor, smycke...)
Mat/dryck (glass, godis, efterätt, vin...)
Restaurant (korvmojen i hörnet, lyxhaket på Kugnsgatan, tavernan på Teneriffa, caféet i gränden...)
Blomma (tulpan, ros, smörblomma, tusensköna, kaktus...)
Färg
Sport
Resemål (mormors sommarstuga, Thailand, Idre fjäll, London...)
Citat
Idol (Artist, Författare, Förebild, Idrottsman...)
Föremål (köksredskap, favoritfåtölj, prydnadsföremål, datorn...)


Min/Mitt/Mina:
Bostad (villan, lägenheten, studentrummet...)
Hemort (födelseort, nuvarande bostadsort...)
Sommarställe
Bil/cykel (moped, motorcykel, skateboard, segelbåt, eka...)
Arbetsplats (mitt kontor, mina kollegor, arbetsuppgifter...)
Familj (släktträd, äldre generationen, kärnfamiljen, syskon, mina barn, mor & far...)
Husdjur (katten, hunden, hästen, ormen, vandrande pinnen...)
Vänner (bästa väninnan, mina scrapvämmer, tjejgänget, barndomsvännerna, bowlinglaget...)
"Smultronställe"
Samling (frimärken, stenar, porslinsfigurer, kapsyler, stämplar, skor...)
Semester (hemma i hängmattan, tågluff i Grekland, jorden runt, solbad på västkusten, vandring i fjällen...)
Nya frisyr (manikyr, tatuering, piercing...)
Scraprum/Pysselhörna


Party:
Kräftskiva
Disco
Jubiléeum (50-årsdag, WFK 150 år, silverbröllop...)
Parmiddag
Släktträff
Nyårsfest
Klassåterträff
Knytkalas
Maskerad


Tillfällen:
Fikapaus
Utflykt (fisketuren, pick-nick i parken, svamputflykten, en dag på stranden, shoppingrunda, hockeykvällen...)
Lika som bär (Far & Son, Mormor & Jag...)


Projekt:
Boken om mig
Kalender
Altra en skokartong (konservburk, cd-fodral, pappväska, minibyrå, syskrin...)

BloggRegistret.se

Februari - Dag för dag

FEBRUARI

1
Födelsedagar:
Clark Gable (skådespelare), Boris Jeltsin (politiker), Ray Sawyer (sångare), Hervé Filion (travkusk), Anatolij Firsov (ishockeyspelare), Terry Jones (Monty Python-medlem), Linus Roach (skådespelare), Stephanie (prinsessa), Petra Nielsen (artist), Sherilyn Fenn (skådespelerska), Michelle Akers (fotbollsspelare), Tia Carrera (skådespelerska), Lisa Marie Presley (kändis-dotter till Elvis Presley), Gabriel Batistuta (VM-spelare i fotboll 2002), Pat Wilson (Weezer-medlem), Zlatko Zahovic (VM-spelare i fotboll 2002), Ron Welty (Offspring-medlem), Tommy Salo (ishockeymålvakt), Christian Ziege (VM-spelare i fotboll 2002), Johan Walem (VM-spelare i fotboll 2002), Oscar Pérez (VM-spelare i fotboll 2002), Martin Lidberg (brottare), Kevin Kilbane (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Max, Maximilian

2
Kyndelsmässodagen
Internationella våtmarksdagen
Födelsedagar:
James Joyce (författare), Stan Getz (musiker), Lars af Malmborg (operachef), Bosse Larsson (allsångsledare), Karl-Åke Asph (längdskidåkare), Lennart Eriksson (handbollsspelare), Farrah Fawcett (skådespelerska), Eva Cassidy (sångerska), Robert Deleo (Stone Temple Pilots-medlem), Espen Bredesen (backhoppare), Valery Karpin (VM-spelare i fotboll 2002), Radoslav Kaluzny (VM-spelare i fotboll 2002), Carolina Klüft (mångkampare)
Namnsdag: -

3
Födelsedagar:
Margareta Kjellberg (historieberättare), Mona-Lisa Englund (mångkamperska), Johnny Winter (sångare), Henning Mankell (författare), Morgan Fairchild (skådespelare), Per Eggers (skådespelare), Nathan Lane (skådespelare), Dick Last (fotbollsmålvakt), Casey Weldon (footballspelare), Warwick Davis (skådespelare), Gustavo Mendez (VM-spelare i fotboll 2002), Nichlas Falk (ishockeyspelare)
Namnsdag: Disa, Hjördis

4
Internationella cancerdagen
Vargens dag
Födelsedagar:
Sune Almkvist (bandy-, fotbolls- och tennisspelare), Nigel Bruce (skådespelare), Hans Drakenberg (fäktare), Charles Lindbergh (flygare), John Devitt (simmare), David Brenner (komiker), Dan Quayle (politiker), Vincent Furnier (sångare), Felix Herngren (skådespelare), Sami Trabelsi (VM-spelare i fotboll 2002), Gabrielle Anwar (skådespelerska), Nathlie Imbruglia (sångerska)
Namnsdag: Anselm, Ansgar
Nationaldag: Sri Lanka (självständighet från Storbritannien 1948)

5
Runebergsdagen
Födelsedagar:
Johan Ludvig Runeberg (poet), Red Buttons (skådespelare), Tage Danielsson (skådespelare/författare), Henry Aaron (basebollspelare), David Selby (skådespelare), Charlotte Rampling (skådespelerska), Barbara Hershey (skådespelerska), Sven-Göran Eriksson (fotbollstränare), Claes Månsson (skådespelare), Jennifer Jason Leigh (skådespelerska), Helena Bergström (skådespelerska), Gheorghe Hagi (fotbollsspelare), Jose Maria Olazabal (golfare), Bobby Brown (sångare), Gabriel Caballero (VM-spelare i fotboll 2002), Yaping Deng (pingisspelare), Jesper Blomqvis ( fotbollsspelare), Erica Johansson (längdhoppare), Pape Thiaw (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Agata, Agda

6
Samernas nationaldag
Födelsedagar:
Babe Ruth (basebollspelare), Ronald Reagan (politiker), Zsa Zsa Gabor (skådespelerska), Karin Falck (TV-producent), Olle Stenholm (programledare), Michael Tucker (skådespelare i bl.a Lagens Änglar), Bob Marley (musiker), Claes af Geijerstam (programledare), Nathalie Cole (sångerska), James Spader (skådespelare), Axl Rose (Guns n´ roses-sångare), Chris Rock (skådespelare), Rick Astley (sångare), Simon Dahl (beachvolleyspelare)
Namnsdag: Doris, Dorotea
Nationaldag: Nya Zeeland

7
Födelsedagar:
Charles Dickens (författare), Laura Ingalls Wilder (författare), Godfrey Harold Hardy (matematiker), Clarence Crabbe (simmare), Juliette Greco (sångerska), Svante Thuresson (musiker), Ricky Bruch (diskuskastare), Miguel Ferrer (skådespelare), Garth Brooks (musiker), Marek Kozminski (VM-spelare i fotboll 2002), Petter Rönnqvist (ishockeymålvakt), Wes Borland (Limp Bizkit-medlem), Tsuneyasu Miyamoto (VM-spelare i fotboll 2002), Ashton Kutcher (skådespelare), Daniel Van Buyten (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Dick, Rikard
Nationaldag: Grenada  

8
Födelsedagar:
Jules Verne (författare), Stig Järrel (skådespelare), Jack Lemmon (skådespelare), James Dean (skådespelare), John Williams (kompositö),r Anders Nyström (skådespelare), Nick Nolte (skådespelare), Mary Steenburgen (skådespelerska), John Grisham (författare), Vince Neil (sångare), Wille Crafoord (musiker), Gary Coleman (skådespelare), Jason McAteer (VM-spelare i fotboll 2002), Ulises De La Cruz (VM-spelare i fotboll 2002), Andrés Esteche (sångare)
Namnsdag: Bert, Berta

9
Födelsedagar:
David Burghley (häcklöpare), Joe Pesci (skådespelare), Alice Walker (författare), Mia Farrow (skådespelerska och fd fru till Woody Allen), Carina Lidbom (skådespelerska), Dieter Baumann (medeldistanslöpare), Branko Strupar (VM-spelare i fotboll 2002), Johan Mjällby (VM-spelare i fotboll 2002), Jason George (skådespelare), Shakira (sångerska), Anderson Polga (VM-spelare i fotboll 2002), Mena Suvari (skådespelerska), Du Wei (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Fanny, Franciska

10
Safer Internet day
Födelsedagar:
Boris Pasternak (författare), Berthold Brecht (skriftställare), Danny Blanchflower (fotbollsspelare), Robert Wagner (skådespelare), Roberta Flack (sångerska), Torsten Wahlund (skådespelare), Mark Spitz (simmare), Greg Norman (golfare), Laura Dern (skådespelerska), Peter Popovic (hockeyspelare), Åsne Seierstad (författare), Salif Alassane Diao (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Iris

11
Födelsedagar:
Thomas Alva Edison (uppfinnare), Sidney Sheldon (författare), Leslie Nielsen (skådespelare), Burt Reynolds (skådespelare), Tina Leijonberg (skådespelerska), Sheryl Crow (sångerska), Reuben Sallmander (skådespelare), Karl Dyal (skådespelare), Jennifer Aniston (skådespelerska i bl.a Vänner), Åsa Svensson (pingisspelare), Sasa Gajser (VM-spelare i fotboll 2002), Ricardo Pereira (VM-spelare i fotboll 2002), Brandy (sångerska), Kelendria Rowland (Destiny´s Child-medlem)
Namnsdag: Inge, Yngve

12
Darwins födelsedag
Djurförsökens dag
Födelsedagar:
George Meredith (författare), Abraham Lincoln (politiker), Charles Darwin (forskare), Anders Ahlgren (brottare), Ronald Clarke (långdistanslöpare), Maud Adams (skådespelerska), Peter Andersson (skådespelare), Arsenio Hall (programledare), Susanne Alfvengren (sångerska), Hong Myung-Bo (VM-spelare i fotboll 2002), Steve Backley (spjutkastare), Jim Creeggan (Barenaked Ladies-medlem), Sophie Zelmani (sångerska), Omar Daf (VM-spelare i fotboll 2002), Christina Ricci (skådespelerska), Aylar Lie (modell), Alexandra Dahlström (skådespelerska i bl.a Fucking Åmål)
Namnsdag: Evelina, Evy

13
Födelsedagar:
Stockard Channing (skådespelerska), Jerry Springer (programledare), Peter Gabriel (sångare), Pernilla August (skådespelerska), Kelly Hu (skådespelerska), Mats Sundin (hockeyspelare), Göran Gillinger (skådespelare), Robbie Williams (sångare), Jevgeni Kafelnikov (tennisspelare), Jörgen Rickmo (ishockeyspelare), Rafael Márquez (VM-spelare i fotboll 2002), Sebastian Kehl (VM-spelare i fotboll 2002), Walter Ayoví (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Agne, Ove

14
Alla hjärtans dag
Födelsedagar:
Harriet Andersson (skådespelerska), Ronnie Petersson (F1-förare), Majgull Axelsson (författare), Ice-T (rappare), Gianni Bugno (cyklist), Calle Johansson (hockeyspelare), Niclas Frisk (Atomic Swing-sångare), Tove Lifvendahl (politiker), Xie Hui (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Valentin

15
Födelsedagar:
Galileo Galilei (forskare), Ernest H Shackleton (upptäcktsresande), Gösta Andersson (brottare), Gunilla Åkesson (skådespelerska), Ragnar Dahlberg (programledare), Marisa Berenson (skådespelerska), Marku Alen (rallyförare), Jane Seymour (skådespelerska i bl.a Dr Quinn), Matt Groening (skapare av Simpsons), Nils Landgren (trombonist), Niklas Hjulström (skådespelare), Anja Andersen (handbollsspelare), Juan Carlos Burbano (VM-spelare i fotboll 2002), Pawel Sibik (VM-spelare i fotboll 2002), Hanna Zetterberg (skådespelerska i bl.a Ronja Rövardotter),  Milenko Acimovic (VM-spelare i fotboll 2002), Daniel Alejandro Lembo (VM-spelare i fotboll 2002), Kaj-Erik Eriksen (skådespelare)
Namnsdag: Sigfrid
Nationaldag: Serbien

16
Födelsedagar:
John Schlesinger (regissör), Peter Dahl (konstnär), Anders Parmström (sportkommentator), John McEnroe (tennislegend), Bebeto (fotbollsspelare), Christopher Ecclestron (skådespelare), Molly Ringwald (skådespelerska), Gry Forssell (programledare), Ahn Jung-Hwan (VM-spelare i fotboll 2002), Jenny Kallur (friidrottare), Susanna Kallur (friidrottare)
Namnsdag: Julia, Julius
Nationaldag: Litauen

17
Födelsedagar:
Barry Humphries (programledare), Gene Pitney (sångare), Brenda Fricker (skådespelerska), Rene Russo (skådespelerska), Lou Diamond Philips (skådespelare), Michael Jordan (basketlegend), Luc Robitaille (hockeyspelare), Denise Richards (skådespelerska), Carlos Gamarra (VM-spelare i fotboll 2002), Billie Joe Armstrong (Green Day-medlem), Cezary Kucharski (VM-spelare i fotboll 2002), Shirley Clamp (sångerska), Alex Schulman (krönikör), Paris Hilton (skådespelerska) 
Namnsdag: Alexandra, Sandra

18
Födelsedagar:
Jack Palance (skådespelare), George Kennedy (skådespelare), Toni Morrison (Nobelpristagare i litteratur), Milos Forman (regissör), Yoko Ono (John Lennon-änka), Jean M Auel (författare), Roger Carlsson (handbollsledare), Cybill Shepard (skådespelare), Randy Crawford (sångerska), Efva Attling (sångerska), John Travolta (skådespelare), Ted Gärdestad (sångare), Thomas Gradin (ishockeyspelare), Matt Dillon (skådespelare), Dr. Dre (rappare), Roberto Baggio (fotbollsspelare), Jennifer Brown (sångerska), Claude Makelele (VM-spelare i fotboll 2002), Daniel Kenedy (VM-spelare i fotboll 2002), Idriss Carlos Kaméni (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Frida, Fritiof
Nationaldag: Gambia

19
Födelsedagar:
Nicolas Copernicus (forskare), Harriet Bosse (skådespelerska), Lee Marvin (skådespelare), Kjell Espmark (ledamot i Svenska Akademien stol nr 16), Smokey Robinson (sångare), Jeff Daniels (skådespelare), Johann Hölzel (sångare), Seal (sångare), Justine Bateman (skådespelerska i bl.a Fem i familjen), Benicio Del Toro (skådespelare), Sara Isaksson (sångerska), Gianluca Zambrotta (VM-spelare i fotboll 2002), Karin Thelin (fotbollsspelare), Ola Salo (sångare i The Ark), Andreas Vinciguerra (tennisspelare), Björn gustafsson (ståuppkomiker)
Namnsdag: Ella, Gabriella

20
Världsberättardagen
Födelsedagar:
Georges Bernanos (författare), Sidney Poitier (skådespelare), Robert Altman (regissör), Hallgeir Brenden (längdskidåkare), Margareta Hallin (sångerska), Nina Simone (sångerska), Philip Esposito (ishockeyspelare), Peter Strauss (skådespelare), Walter Becker (sångare), Klas Östergren (författare), Charles Barkley (basketspelare), Cindy Crawford (modell), Kurt Cobain (Nirvana-sångare), Sinisa Mihajlovic (fotbollsspelare), Maciej Murawski (VM-spelare i fotboll 2002), Brian Littrell (Backstreet Boys-medlem), Jay Hernandez (skådespelare),  Joél Epallé (VM-spelare i fotboll 2002), Moussa N´Diaye (VM-spelare i fotboll 2002), Song Chong-Gug (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Vivianne

21
Internationella dagen för modersmål, FN
Födelsedagar:
Harald (kung), Börje Ahlstedt (skådespelare), David Geffen (skivbolagsdirektör), Håkan Nesser (författare), Jacob Eklund (skådespelare), Adam Baldwin (skådespelare), Sari Essayah (gångare), Leroy Burell (sprinterlöpare), Tony Meola (VM-spelare i fotboll 2002), Nuno Capucho (VM-spelare i fotboll 2002), Peder Carlsson (Backyard Babies-medlem), Richard Morales (VM-spelare i fotboll 2002), Anders Johansson (artist), Jennifer Love Hewitt (skådespelerska)
Namnsdag: Hilding

22
Internationella brottsofferdagen
Alla scouters dag
Födelsedagar:
George Washington (president), Edward M Kennedy (politiker), Jonathan Demme (regissör), Julius Erving (basketspelare), Kyle MacLachlan (skådespelerska), Magnus Wislander (handbollsspelare), Pat LaFontaine (hockeyspelare), Marc Wilmots (VM-spelare i fotboll 2002), Juninho Paulista (VM-spelare i fotboll 2002), Mathias Johansson (ishockeyspelare), Gianni Guigou (VM-spelare i fotboll 2002), Drew Barrymore (skådespelerska)
Namnsdag: Pia
Nationaldag: Saint Lucia

23
Födelsedagar:
Lee Calhoun (häcklöpare), Peter Fonda (skådespelare), Ulla Skoog (skådespelerska), Kjell Bergqvist (skådespelare), Meta Roos (sångerska), Howard Jones (sångare), John Norum (gitarrist), Kristin Davis (skådespelare), Michael Brinkenstjärna (Dj/ Kändismanager), Henrik Schyffert (skådespelare och musiker), Mia Poppe (skådespelerska och Nils dotter), Joe-Max Moore (VM-spelare i fotboll 2002), Lars-Olof Johansson (Cardigans-medlem), Hassen Gabsi (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Torsten, Torun
Nationaldag: Brunei, Guyana

24
Fettisdagen
Internationella pannkaksdagen
Födelsedagar:
Hans Berglund (kanotist), Carl-Gustaf Lindstedt (skådespelare), Nils-Petter Sundgren (filmkritiker), Lars-Gunnar Björklund (sportkommentator), Inger Alfvén (författare), Paul Jones (sångare), Edward James Olmos (skådespelare), Dennis Waterman (skådespelare), Per Unckel (politiker), Steven Jobs (Macintosh-utvecklare), Alain Prost (F1-förare), Peter Settman (komiker/producent), Roberto Oscar Bonano (VM-spelare i fotboll 2002), Yksel Osmanovski (fotbollsspelare), Lleyton Hewitt (tennisspelare)
Namnsdag: Mats, Mattias
Nationaldag: Estland

25
Askonsdagen
Födelsedagar:
Edvin Adolphson (skådespelare), Anthony Burgess (författare), Git Gay (primadonna), Paul Elvström (seglare), Herb Elliott (medeldistanslöpare), George Harrison (Beatles-medlem), Vidiadhar Surajprasad Naipaul  (författare), Elie Brooks (sångare), Lee Evans (400 meterslöpare), Anders Hedberg (hockeyledare), Tomas Ledin (sångare), Ing-Marie Carlsson (skådespelerska), Birgit Fischer (kanotist), Sean Astin (skådespelare), Josh Wolff (VM-spelare i fotboll 2002), Park Ji-Sung (VM-spelare i fotboll 2002), Marina Ljung (SheBangs-medlem), Danny Saucedo (sångare)
Namnsdag: Sigvard, Sivert
Nationaldag: Kuwait

26
Födelsedagar:
Levi Strauss (skräddare), William Cody (Vilda västern-legend), Antoine Domino (pianist och sångare), Johnny Cash (country-legend), Sandie Goodrich (sångerska), Örjan Ramberg (skådespelare), Michael Bolton (musiker), Stina Ekblad (skådespelerska), Mats Persson (musiker), Leif Rohlin (ishockeyspelare), Linda Lampenius (violinist), Erykah Badu (sångerska), Per-Johan Axelsson (ishockeyspelare)
Namnsdag: Torgny, Torkel

27
Födelsedagar:
Henry Wadsworth Longfellow (författare), Ellen Terry (skådespelerska), Sveinn Björnsson (president), John Steinbeck (författare), James T. Farrell (författare), Peter de Vries (författare), Irwin Shaw (författare), Jarl Kulle (skådespelare), Santos Djalma (fotbollsspelare), Joanne Woodward (skådespelerska), Elizabeth Taylor (skådespelerska), Howard Hesseman (skådespelare), Brasse Brännström (skådespelare), Staffan Lindeborg (sportkommentator), Adrian Smith (gitarrist), Naas Botha (rugbyspelare), Pär Arvidsson (simmare), Frantisek Kaberle (ishockeyspelare), Robert Kron (ishockeyspelare), Willie Banks (trestegshoppare), Rozonda Thomas (TLC-medlem), Peter Andree (sångare), Serguei Semak (VM-spelare i fotboll 2002), Emelie Öhrstig (skidåkare), Vanessa Dorman (skådespelerska), Chelsea Clinton (dotter till Bill Clinton), Josh Groban (sångare)
Namnsdag: Lage
Nationaldag: Dominikanska republiken

28
Födelsedagar:
Michel de Montaigne (författare), Ernest Renan (filosof och historiker), Ben Hecht (författare), Linus Pauling (kemist), Bertil (prins), Zero Mostel (skådespelare), Svend Asmussen (violinist), Hans Deutgen (bågskytt), Arne Weise (programledare), Charles Durning (skådespelare), Pelle Berglund (regissör), Mario Andretti (F1-förare), Colin Nutley (regissör), John Torturro (skådespelare), Rae Dawn Chong (skådespelare), Robert Sean Leonard (skådespelare), Mika Strömberg (ishockeyspelare), Noureddine Morceli (medeldistanslöpare), Maria Blom (regissör), Eric Lindros (ishockeyspelare), Christian Poulsen (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Maria

(29)
Skottdagen
Födelsedagar:
Gioacchino Rossini (kompositör), Dinah Shore (sångerska), Patricia McKillip (författare), Knut Agnred (After Shave-medlem), Kari Eloranta (ishockeyspelare), Magnus Kihlstedt (VM-spelare i fotboll 2002), Tim Cristophore (Take5-medlem)
Namnsdag: -
Källor:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_nationaldagar_sorterade_efter_datum
http://temadagar.se/kalender/
http://www.mats-andersson.se/fodd/index.asp
http://www.kalender.se/index.php?getdate=20090101&calId=new
BloggRegistret.se

Gratualationskort i vintagestil

Efter alla färgstarka kort kommer här nu ett med lite mer dämpade färger. Jag gillar att skapa kort i sliten vintagestil ibland. Det finns en härlig charm över det gamla och luggslitna som är rolig att imitera. Här har jag använt mig av en fotostämpel i gammeldags stil med tre söta flickor på. Jag har sparat en vit kant när jag klippt ut motivet och täckt det med självhäftande plastfilm för att efterlikna ett gammalt fotografi.

Gratulationskort - Grattiskort - Födelsedagskort


Här finns det fler Födelsedagskort

Mer kortdesign finns i INSPIRATIONGALLERIET

Få fler tips och idéer och lär dig mer om scrapbookining i SCRAPBOOKINGSKOLAN
BloggRegistret.se

Scrapträff

Idag har jag varit på scrapträff hos Eva. Det var fantastiskt kul och vi lyckades skapa hela ett och ett halvt kort var på sex timmar. Evas sjuåriga dotter som hann med att dekorera två toapappersrullar och göra två kort på samma tid var inte särskilt imponerad (dessutom hann hon med att spela dataspel en stund också). Men tiden går ju som alla vet fort när man har roligt och ibland måste man skynda långsamt. Här är i alla fall det kortet som jag hann bli färdig med idag.


Grattiskort med elefant- Happy Birthday


Här har jag för första gången använt punchinella i en design. Det har inte blivit av att jag provat det tidigare. Förstod nog inte riktigt vad man skulle ha det till innan. Men Eva hade det hemma och jag fick lov att ta en bit. Ibland måste man prova för att förstå poängen. Men nu är jag fast. Punchinella i många färger kommer det att inhandlas framöver.

Fler scrapträffar kommer det också att bli framöver. Rekommenderar alla scrappare, som inte redan har provat att scrappa med andra scrappare, att göra det genast! Man får så många nya idéer och förslag av att titta på hur andra gör. Mycket inspirerande!


Här finns det fler Födelsedagskort

Mer kortdesign finns i INSPIRATIONGALLERIET

Få fler tips och idéer och lär dig mer om scrapbookining i SCRAPBOOKINGSKOLAN
BloggRegistret.se

Till startsidan


Konst Top Konst bloggar Topplista Favoritlistan.se Scraptoppen