Scraptionary - Guider - Scraptips och -råd - Shopping - Stämpelmotiv - Idébank - Scrapbookiningens historia

Inspirationsgalleri

Pyssel - Inredning - Mat&Bak - MakeUp--> In English

Vilddjur

Tiden går snabbt och den lilla hittekattungen vi tog oss an i september har hunnit fylla åtta månader. När man ser henne nu är det svårt att tro att hon en gång var en liten, utmärglad och strykrädd liten skit. Nu kan man till och med ana en liten dallrande hängbuk (lätt hänt att man skämmer bort en katt som haft det svårt) och det enda som fortfarande kan skrämma tuffa Mira är dammsugaren.

Här är ett porträtt på henne som jag tog för ett par veckor sedan. Jag ville göra en lite annorlunda bild, en så kallad "Out of Bound" (utanför ramen). Photoshop är verkligen ett fantastiskt verktyg!


Vildkatt
BloggRegistret.se

Tomat

När det är kallt och ruggigt ute är det skönt att kunna stanna inne i värmen och mysa. Det behöver ju dock inte betyda att kameran behöver ligga oanvänd. Igår valde jag ut några riktigt snygga tomater i mataffären (jo, folk sneglade lite misstänksamt på mig där jag stod och synade frukterna millimetervis. Sedan ägnade jag en stund till försöka få till några snygga bilder.

Här har jag använt mig av ett prickigt papper som bakgrund och ett vitt papper med en glasskiva över som botten. Vattensprutan för att få till dropparna gjorde susen, tycker jag.

Tomat
BloggRegistret.se

Bara vanligt vatten

Att leka med vatten är alltid kul och något man inte tröttnar på bara för att man har blivit vuxen (i alla fall inte jag). Här har jag fotograferat vatten som droppar ner i en vit skål.

Vatten


Sedan var det bara att manipulera färgerna med hjälp av Photoshop och så blev vattnet till vin... eh, jag menar Whiskey.

Whiskey
BloggRegistret.se

De sista vinterbilderna (hoppas jag)

Får erkänna att jag säkert precis som många andra börjar bli trött på den långa vintern nu. Ett tag såg det ut som om våren faktiskt var på väg men ny snö har fallit och fallit har även temperaturen. Hemma hos mig visar termometern på minus 7,2 grader idag.
Jag längtar efter att få fånga de första vårblommorna med min kameralins. Jag längtar efter andra färger än vitt och grått. Att kunna promenera utohus utan flera lager med kläder och utan att vara rädd för att halka omkull vore heller inte så dumt.
Här kommer i alla fall några vinterbilder som jag har tagit. Jag hoppas att det är dom sista för i år för nu vill jag ha VÅR!!!Istappar

Is och ånga

Vinter vass

Fågel andhona
BloggRegistret.se

Vintrigt smågodis får vårig uppfräschning

I smågodisdisken i min närbutik hittade jag härom dagen dessa underbart goda, vita "snökulor" med kolafyllning. Förutom att smaka gott tänkte jag att de kanske skulle göra sig bra på bild. Såg framför mig ett helvitt tema och valde därför att fotografera snökulorna upplagda i en vit skål och mot vit bakgrund. Det är ju dock som bekant sällan som det blir som man har tänkt sig. Istället för en fräsch, vintrig bild tycker jag att den blev steril och tråkig.

Vitt godis


Jag testade istället att låta färgerna gå i ljuvt rosa och tyckte genast att godbitarna såg betydligt mer aptitliga ut! Att godis tillverkas i fabriker är ju ingen hemlighet men meningen med den här typen av bild är ju knappast att tankarna ska gå till opersonliga laboratorier, stora maskiner och bullriga industrilokaler. Tanken är ju att bilden ska tala till våra sinnen och ge oss angenäma associationer.

Rosa godis


Bilden fick ytterligare en "twist" när jag lade till några fler glada färger, rutmönster och en text. En flört med 1950-talet!

50-tals stil inspiration godis

BloggRegistret.se

Till startsidan


Konst Top Konst bloggar Topplista Favoritlistan.se Scraptoppen