Scraptionary - Guider - Scraptips och -råd - Shopping - Stämpelmotiv - Idébank - Scrapbookiningens historia

Inspirationsgalleri

Pyssel - Inredning - Mat&Bak - MakeUp--> In English

Lär dig göra ett diamantkort


Dragspel


Att vika ett diamantkort (Brukar kallas för diamond fold card på engelska. Färgen ruter i en kortlek, som ju också har den här formen, heter ju också diamonds på engelska.) ser proffsigt och elegant ut. Men det är faktiskt inte särskilt svårt att fixa denna vikning. Vad du däremot bör tänka på är att vara riktigt noga med precisionen på vikningarna. Jag rekommenderar här att du använder någon form av bigare t.ex. en bonefolder.  


Papper Fyra gånger så långt som brettBörja med ett papper som är fyra gånger så långt som det är brett. Om du har en linjal som mäter tum (som sagt, precisionen är viktig här, så det går inte att ta på ett ungefär) kan du använda dig av ett vanligt 12"*12" scrapbookingark. Ditt utgångspapper skulle då vara 12" *4".

De här korten blir ganska små. Skulle du t.ex. vilja ha ett kort som är 15cm * 15cm stort när det är klart skulle du behöva starta med ett papper som är 15cm * 60cm. Inte så lätt att få tag på kanske. Det är alltså inga styora kort vi pratar om här. I alla fall inte ihopvikta.


Vik in mot mittenI det här exemplet kommer papperets framsida (den mönstrade sidan om man så vill) att visas som rosa medan papperets baksida kommer att visas som vitt.

Nu har vi vänt på papperet så att det ligger med baksidan upp. Gör en försiktig marker in med blyerts tvärs över papperet och exakt på mitten. Om du använder ett scrapbookingpapper 12"*12" betyder det att markeringen hamnar på 6".

Ta nu tag i hörnen på vänster sida av papperet och vik upp en flik så att den vänstra långsidan hamnar parallellt med strecket i mitten. Titta på nästa bild så förstår du säkert bättre vad jag menar.Vik in kanterna mot mitten


Så här ska det se ut när du är klar med vikningen. Se till att det är riktigt rakt och jämnt och att vikningarna blir riktigt skarpa.

Veckla nu upp vikningen igen.

Veckla ut papperet. Då ser det ut så här.

Nu bör du ha ett papper som ser ut så här på baksidan (de streckade linjerna markerarar dalvikningarna som tillkommit.

Upprepa nu samma procedur men från höger istället.

Upprepa

Ser du hur diamanten börjar framträda?Veckla ut och lägg papperet med framsidan upp

Nu återstår bara att göra fyra dalvikningar på papperets framsida. Gör vikningarna efter markeringarna på bilden till vänster.
Hjälp till att vika in
Sedan är det dags att testa att vika ihop kortet. Du kan behöva hjälpa till lite extra i vikningarna som är markerade med pilar, på bilden till höger, för att få vikningarna åt rätt håll.


Nu är kortet klart


Dragspel

Här finns fler GUIDER.

Få fler tips och idéer och lär dig mer om scrapbookining i SCRAPBOOKINGSKOLAN

Mer kortdesign finns i INSPIRATIONGALLERIET

BloggRegistret.se
Kommentarer
Postat av: Sarah Giercksky

Fint :) kram

2009-02-05 @ 14:39:59
URL: http://sgiercksky.blogg.se/
Postat av: petraso

Åh va massa skoj jag hittade i din blogg! maskörsåret var Skit snyggt!! Riktiig läckert!är ju gamal skadesårs sminkare från Rk:)2009-02-05 @ 17:49:01
Postat av: Monica W

Tack Åsa för en superbra instruktion. Det är så härligt med alla tips. Detta ska jag allt prova.

Ha en härlig helg.

Monica

2009-10-31 @ 09:01:08
URL: http://monkanspyssel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till startsidan

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Konst Top Konst bloggar Topplista Favoritlistan.se Scraptoppen