Scraptionary - Guider - Scraptips och -råd - Shopping - Stämpelmotiv - Idébank - Scrapbookiningens historia

Inspirationsgalleri

Pyssel - Inredning - Mat&Bak - MakeUp--> In English

Niels Kristian Iversen

Jag är inte bara Scrappare, jag är Speedwayfan också.
("Jag är inte bara Tandläkare, jag är Mamma också". Ni vet, den gamla tandkrämsreklamen?)

Jag har också ett ovanligt bra jobb med mycket variation och möjlighet till nya upplevelser. Jag arbetar på en kommunal dagverksamhet. Killarna som jag arbetar med gör en tidning som heter Spektrabladet. För att fylla tidningen med innehåll åker vi ut på olika reportage. I tisdags var vi på speedwaybanan här i Västervik för en intervju med stjärnan Niels Kristian Iversen från Danmark. Han har kört för Västervik Speedway i sex säsonger och börjar nu på sin sjunde. Niels Kristian är också en damernas favorit och kallas i folkmun för "snyggnils". Ni förstår säkert varför när ni tittar på bilden nedan.
Niels Kristian Iversen

En autograf fick vi med oss också innan vi gick:

Autograf Niels Kristian Iversen


Lyckad intervju och jag är säker på att det också kommer att bli ett lyckat reportage.

Okey, ett litet sidospår. Åter till scrapbooking...
BloggRegistret.se

...och en award till

Inte nog med awarden från Eva... jag har blivit tilldelad ytterligare en award idag.  Den kommer från snälla BellaMio´s och är så här fin:Tack så jättemycket för awarden! Dubbel glädje idag. Vilken lyckodag!

Och på tal om dubbel... Delad glädje är dubbel gläde, sägs det ju. Vill därför gärna skicka vidare denna award till Eva (Eviebee) och till MiaHobbyhärvan. Två bloggar med mycket vackert att titta på vill jag lova!
BloggRegistret.se

Award

Den här jättefina awarden fick jag av gulliga Eva idag och gissa om jag blev glad! Roligt att komma hem från jobbet och hitta denna på sin blogg! Tackar, tackar!Den vill jag gärna skicka vidare till duktiga och kreativa Cecilia på Symodigt.

BloggRegistret.se

Min första LO

Jo, det är säkert. Trots att jag har scrappat en hel del vid det här laget har det aldrig blivit av att jag har gjort någon layout. Kanske kan det bero på att jag är så dålig på att få mina fotografier framkallade. Jag behåller dem bara i datorn i digital form och hoppas på att hårddisken inte ska crascha. Men eftersom ett av tävlingsmomenten på OscarsScrappen var att göra en LO var jag ju tvungen att prova. Vad jag inte visste var att det tog så lång tid att färdigställa ett sådant projekt. Naturligtvis var jag tvungen att krångla till det ytterligare och göra layouten på tyska! Det tog mig mer än halva dagen att bli klar med den här layouten och sedan fanns det inte så mycket tid kvar till annat. Kanske borde jag ha varit mer förberedd? Hur som helst...här är resultatet:

Scrapbooking layout

Paret på bilden heter Werner och Adelheid och är våra kära vänner i Österrike som vi besökte i deras hem i Graz sommaren 2006.

Bottle cap art

En närbild på kapsylen som jag dekorerade. Jag har börjat intressera mig för något som kallas för "Bottle Cap Art". Man tar en vanlig kapsyl och dekorerar den, antingen invändigt eller utvändigt. Sedan använder man den som dekoration på sina scrapbookingalster. Den här är inte särskilt komplicerad dock. En kapsyl från en flaska Nygårda Apelsindryck som klätts med turkost metallpapper (lite "solkat" med Color Box Fluid Chalk Inkpad, Olive Pastel) och smyckats med rubons samt lackats med Glossy Accents (Ranger Ink).

Crackle Accents

Den här dekorationen är jag nöjd med. Jag har limmat mönstrat papper på gamla dominobrickor av plast och "bränt" kanterna med Color Box Fluid Chalk Inkpad, Dark Brown. Bokstäverna är rubons. Sedan har jag lackat med min nya favorit, Crackle Accents från Ranger Ink. Prova den! Den är helt fantastisk!

Brandpost

Till sist en närbild på en av mina favoritfoton: En gammal österrikisk brandpost i härligt babyblått. Slitet ÄR vackert!
BloggRegistret.se

OscarsScrappen

Trettio trevliga kvinnor, tonvis med scrapmaterial och en stor, mysig lokal - kan man ha mycket roligare en solig lördag i april? OscarsScrappen i helgen översteg vida mina förväntningar. Allt var perfekt ordnat in i minsta detalj och jag vill tacka sprudlande och goa BellaMio´s och hennes vänner för en underbar och minnesvärd upplevelse.

Tidigt i ottan (7.30 som defenitivt är mitt i natten för en sjusovare som mig) gav vi oss iväg söder ut för att hinna fram till träffen som började klockan nio. Väl på plats blev vi serverade en generös och god frukost. Sedan var det dags att börja scrappa och umgås. Fem tävlingsmoment hade vi att klara av under dagen, nämligen följande:

* Ett kort med minst två färglagda motiv
* Ett annorlunda kort (tolkas fritt)
* En LO med minst 3 mönstrade papper och minst tre olika typer av dekorationer.
* Något altrat
* Skissutmaning

Hmm, det skulle väl bli lätt....eller? Det är konstigt vad tiden flyger iväg när man scrappar. När tävlingstiden var slut kl. 17 hade jag bara hunnit med två och ett halvt projekt. Attans! Jag hade dock lyckan att komma tvåa i kategorin Ett annorlunda kort. På första plats kom Evas underbara kort i form av en blomkruka med blommor (kolla in på hennes blogg för en titt). Dessutom hade jag Fru Fortuna på min sida då jag vann ytterligare ett pris på lotteriet.

Schemat under dagen var speckat och fullt av aktiviteter. Bland annat fick vi lära oss att knyta snygga rosetter, både enkla och dubbla, och att använda en Bind It All-maskin (BIA). Det fanns ett bord där vi kunde låna olika verktyg och ett annat bord med scraploppmarknad. På plats fanns även scrapbutiken Hildas rum från Husqvarna. Mat och godis var defenitivt ingen bristvara.Mitt bidrag i kategorin Ett annorlunda kort:

Kort med ragkedja

Dragkedjan på kortet är egentligen ett band som jag en gång köpte i en sybehörsaffär. Själva "handtaget" (eller vad i hela friden man nu kallar den där grejen man tar tag i när man drar ner eller upp en dragkedja) har jag tagit loss från en gammal väska.


Annorlunda kort
Döskallekort
...och så alla fina priser som jag vann. Överlycklig förstås!

Ribbons

Monochromatic File Slides och bomulls ribbons från Creek Bank Creations i ljuvligt rosa färger som Mians Scrap & Design sponsrat med.


Baby stickers

Handgjorda 3D-stickers med babymotiv (i smart, könsneutralt gult) från Herma. Sponsorer för dessa var Familjekontoret .


Brads pastell

Pastelliga minibrads från American Traditional Designs också dessa skänkta av också dessa skänkta av Mians Scrap & Design.


Chipboard

Roliga chipboardsfigurer att dekorera själv från Craft n Craftin som ORCHIDEA hade bidragi med.


Blommor scrapbooking

Vackra blommor i jordnära färger från Reprint, även dessa skänkta av ORCHIDEA.


Presentkort scrapbooking

Ett fint presentkort hos underbara Hobbyhärvan i Västervik.
Underbara Crackle Accent från Ranger Ink. som Hobby och Sköna Ting i Oskarshamn hade vänligheten att skänka.
BloggRegistret.se

Ett strålande initiativ

Hittade precis en sida,  Scrapupdate, som listar svenska scrapbloggar och talar om när de blivit uppdaterade. På så sätt kan man alltid se vilka bloggar som nyligen uppdaterats och slipper gå in och kontrollera det hela tiden. Det är ju tråkigt att flera gånger återkomma till en blogg bara för att se att inget nytt har lagts in sedan sist. Själv bloggar jag gärna i perioder. En dag kan jag göra flera inlägg, en annan dag kanske jag inte gör något alls. 

Så här skriver skaparen till Scrapupdate (som jag tyvärr inte vet namnet på):

" Här till höger har jag lagt in en hel hög med bloggar. Jag tröttnade på att gå in på samma bloggar flera gånger i streck utan att de var uppdaterade. Så eftersom Blogger har en funktion där man kan se när bloggar blivit uppdaterade så tänkte jag att detta kunde va en bra idé.

Säg gärna till om det är en blogg som saknas..."

Gud så smart och tack för denna tjänst, säger jag! Scrapupdate hamnar genast bland mina favoriter och länkar.
BloggRegistret.se

Fynda hos Weralena

Jag har tagit mig en liten titt hos weralena.se idag. Om du letar efter en butik med lite annorlunda scrapprylar till bra priser kan jag verkligen rekommendera dig ett besök där. Hos Weralena finns alltid både en REA-kategori och en OUTLET-kategori, vilket förstås gör shoppingen så mycket roligare. Här nedan följer några exempel på vad du kan fynda just nu:

Det här är ett par av mina favoritpapper. De heter Lotus faded china: Tree Peony blue och Lotus tea box: Tree peony pink och kommer från K&C Company. Hos Weralena kostar de endast 4 kronor styck, det är ju snudd på rån.

Papper från K&C CompanyÄven det här papperet kommer från K&C Company och heter Sweet talk: Postage stamps. Väldigt sött och användbart till mycket. Endast 5 kronor styck (Jag köpte samma papper på en annan affär för 11 kr. Dumt av mig!).

Papper från K&C CompanyMmmm, tänk vilka underbara, flickiga kort man kan göra av det här papperet. Det heter Tutus och är designat av Karen Foster. Priset ligger på 4 kronor styck.

Papper från K&C CompanySöta blommor kan man aldrig få för mycket av. Dessa, Fun felt grande blue, som kommer från Prima kan bli dina för så lite som 29 kronor.

Blommor från PrimaMatchande rub-ons (Baby av Heidi Grace) i gulligt rosa och blått fyndar du också för bara 29 kronor.

Rub-ons


De här Die Cutsen (Die Cut Cirkles) av Wishmade tyckte jag också var festliga. 15 kronor för hela 80 stycken. Billigt och bra, det gillar jag!

Die-Cuts
BloggRegistret.se

Pojke med segelbåt

Ett kort hann jag med att göra under påskledigheten. Resten av tiden gick åt till att umgås med familjen och äta god mat. Eftersom det var 20 grader varmt i Alingsås fick jag lust att göra något somrigt. Stämpeln på det här kortet kommer från Panduro. Den söta pojken har färglagts med Promarkers från Letraset (billiga Promarker finns att beställa hos Inspira). Gummistövlar och segelbåt är lackade med Glossy Accent från Ranger Ink. Mössan är täckt av ett lager med vitt Velvet Glitter från YouDo.


Pojke med segelbåt


Detalj med Velvet Glitter:

Velvet Glitter


Detalj med Glossy Accent:

Glossy Accent
Här finns det fler Årstidsrelaterade kort

Mer kortdesign finns i INSPIRATIONGALLERIET

Få fler tips och idéer och lär dig mer om scrapbookining i SCRAPBOOKINGSKOLAN
BloggRegistret.se

Hälge

Min sambo jagar och sätter stolt upp sina troféer i hela lägenheten. Jag är inte särskilt förtjust över just den biten av jakten även om jag gärna äter köttet. Det ulitimata hade varit om vi hade haft ett speciellt jaktrrum där han kunde förvara och slylta med alla horn och uppstoppade fåglar. Jag tycker nämligen inte att det är särskilt vackert och det passar heller inte in med resten av inredningen. Men så hittade jag den här roliga seriestrippen där Edwins fru, Ellen, gör slag i saken och börjar sätta upp sina egna troféer.


Älgen Hälge


och sedan.....
Älgen Hälge

Vanligtvis är jag inte särskilt road av Lars Mortimers serie om älgen Hälge och hans vänner men ibland har den sina poänger. Den här tycker jag var riktigt rolig.
BloggRegistret.se

Sockerlådai äkta shabby chic-stil

Den här gamla sockerlådan hittade jag för en tid sedan i ett övergivet torp mitt ute i skogen. Torpet hade tillhört en ungkarl som min far och min faster kände när de var små. Han brukade ta bussen varje fredag in till staden för att gå på systembolaget. Där köpte han sig en kvarte renat och åkte hem igen. Sedan satt han hemma vid köksbordet hos min gammelmoster och drack och umgicks innan han lufsade hem genom skogen. Naturligtvis frågade jag hans Ande om lov innan jag tog med mig lådan. Man vill ju inte dra med sig arga "spöken" hem. Jag fick förstås inget svar men jag tror ändå att jag fick hans tillåtelse att ta hand om hans gamla tillhörighet. Kanske blir han glad för att den kommer till användning?


Gammal sockerlåda


Smutsig? Ja. Murken? Ja. Luktar mögel? O ja. Maskäten? Jo, faktiskt. Min sambo kunde verkligen inte förstå varför jag ville släpa med mig den i bilen hem. Men nu har jag tvättat av den ordentligt och jag kan inte låta bli att tycka att den är otroligt vacker. Tänkte att jag kanske kunde ha den på balkongen och ha blommor i nu i vår och sommar. Så shabby chic!


Bitsocker
BloggRegistret.se

Dekorera fint i påsk!

Ett något försenat GLAD PÅSK vill jag önska alla mina bloggläsare. Har varit i Alingsås och hälsat på familjen över helgen. Mycket god mat och smaskigt godis blev det förstås.

Hann med lite påskpyssel innan jag tog helgledigt. Som alla inredningsdetaljer hemma hos mig ska naturligtvis även påskpyntet vara i shabby chic-stil. De fina påskäggen nedan har jag scrapliftat från Pia på Vardagsrummet. Idén med spetsramarna till fotografierna är också efter inspiration av Pia. Hon har underbart vackra "fadade" ramar på sina fotografier. Allt är föresten underbart vacker på hennes blogg och jag rekommenderar verkligen ett besök i Vardagsrummet!


Påskägg


Ägg av styrolit och papper har klätts med bladguld, papper och notblad med hjälp av decopagetekinik. Söta matchande band som pricken över i.


Påsk ägg


Äggen lade jag i en glasskål med murgröna och vitt "truls" (sånt där man köper i blomsteraffären). Bredvid ett gammalt litermått i aluminium med blåbärsris i. Blåsipporna hann tyvärr blomma över innan jag tog detta kort (jo, man får faktiskt plocka blåsippor här i Kalmar län). I bakgrunden en gammal emaljerad våg som jag hittade på soptippen för några år sedan (vem slänger något så vackert?).


Påskpynt

BloggRegistret.se

April - Dag för dag

APRIL

1
Skojardagen
Födelsedagar:
Gustaf Adolf Boltenstern Sr (dressyrryttare), Sergei Rachmaninov (kompositör), Edgar Wallace (författare), Holger Löwenadler (skådespelare), Milan Kundera (författare), Debbie Reynolds (skådespelerska), Ali MacGraw (skådespelerska), Totta Näslund (musiker), Lasse Eriksson (ståupp/komiker), Mats Ronander (sångare/musiker), Unni Drougge (författare), Michael Praed (skådespelare), Christaino Doni (VM-spelare i fotboll 2002), Anna Carin Olofsson (skidskytt), Martin Axén (gitarrist i The Ark), Vladimir Beschastnykh (VM-spelare i fotboll 2002), Alberto Rodríguez (VM-spelare i fotboll 2002), Ingemar Backman (snowboardåkare)
Namnsdag: Harald, Hervor
Nationaldag: Iran

2
Internationella barnboksdagen
Födelsedagar:
HC Andersen (författare), Harald Andersson (diskuskastare), Alec Guinness (skådespelare), Marvin Gaye (musiker), Penelope Keith (skådespelerska), Emmylou Harris (countrysångerska), Peter Harryson (skådespelare), Dana Carvey (skådespelare i bl.a Waynes World), Linford Christie (sprinter), Teddy Sheringham (VM-spelare i fotboll 2002), Francisco Arce (VM-spelare i fotboll 2002), Germán Villa (VM-spelare i fotboll 2002), Håkan Hellström (sångare), Tayfun Korkut (VM-spelare i fotboll 2002), Mika Hannula (ishockeyspelare)
Namnsdag: Gudmund, Ingemund

3
Födelsedagar:
Sixten Ehrling (dirigent), Doris Day (sångerska), Marlon Brando (skådespelare), Jane Goodall (biolog ),Märta Tikkanen (författare), Alec Baldwin (skådespelare), Eddie Murphy (skådespelare), Picabo Street (utförsåkare), Jennie Garth (skådespelerska i bl.a Beverly Hills 90210), Niklas Borg (Backyard Babies-medlem), Gerardo Torrado (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Ferdinand, Nanna

4
Födelsedagar:
Anthony Perkins (skådespelare), Ann-Louise Hansson (sångerska), Lars-Göran Arwidsson (skidskytt), Christine Lahti (skådespelerska), Gary Moore (bluesartist), Rosemarie Ackermann (friidrottare), Peter Englund (ledamot i Svenska Akademien stol nr 10), Robert Downey Jr (skådespelare), Sergei Naumov (ishockeymålvakt), Magnus Sveningsson (Cardigans-medlem), Sven Vermant (VM-spelare i fotboll 2002), Emerson Ferreira da Rosa (VM-spelare i fotboll 2002), Heath Ledger (skådespelare)
Namnsdag: Marianne, Marlene
Nationaldag: Senegal

5
Födelsedagar:
Eric Carlberg (sportskytt), Vilhelm Carlberg (sportskytt), Bette Davis (skådespelerska), Gregory Peck (skådespelare), Björn Granath (skådespelare), Anki Lidén (skådespelerska), Jan Svensson (sångare), Agnetha Fältskog (ABBA-sångerska), Lasse Anrell (journalist), Anna-Lotta Larsson (sångerska), Akira Toryiama (författare), Mike McCreedy (Pearl Jam-medlem), Pontus Kåmark (fotbollsspelare), Björn Nord (ishockeyspelare), Fernando Morientes (VM-spelare i fotboll 2002), Mitsuo Ogasawara (VM-spelare i fotboll 2002)
Namnsdag: Irene, Irja

6
Födelsedagar:
Sebastien Roch Nicolas Chamfort, skådespelare Gudrun Brost, skådespelerska Sten Ardenstam, skådespelare Christer Sjögren, sångare Maurizio Damilano, gångare Robert Kovac, VM-spelare i fotboll 2002 Candace Cameron, skådespelerska Igor Semshov, VM-spelare i fotboll 2002
Namnsdag: Helmi, Vilhelm

7
Världshälsodagen, FN
Födelsedagar:
Erik Bergvall, simledare Nils Englund, längdskidåkare Billie Holiday, sångerska Ravi Shankar, sitar-spelare James Garner, skådespelare, bl.a som Rockford Francis Coppola, regissör Eva-Britt Strandberg, skådespelerska Ulf Brunnberg, skådespelare Jackie Chan, skådespelare mm Maria Johansson, skådespelerska, bl.a som "Tjorven" i Vi på Saltkråkan Annika Billström , finansborgarråd Robert Wells, flygelrockare Russell Crowe, skådespelare Ales Ceh, VM-spelare i fotboll 2002 Franky Vandendriessche, VM-spelare i fotboll 2002 Marco Delvecchio, VM-spelare i fotboll 2002
Namnsdag: Irma, Irmelin

8
Romernas nationaldag
Födelsedagar:
Bernt Evensen, skridskoåkare Kofi Annan, generalsekreterare FN Rikard Wolff, skådespelare/sångare Claes Malmberg, skådespelare Julian Lennon, son till John Lennon Patricia Arquette, skådespelerska Thomas Rhodin, ishockeyspelare Piotr Swierczewski, VM-spelare i fotboll 2002 Riadh Bouazizi, VM-spelare i fotboll 2002 Khaled Badra, VM-spelare i fotboll 2002 Anouk Teeuwe, sångerska Therese Sjögran, fotbollsspelare
Namnsdag: Nadja, Tanja

9
Födelsedagar:
Mimi Pollak, skådespelerska Hugh Hefner, Playboy-grundare Carl Perkins, sångare/rockabilly Dennis Quaid, skådespelare Severiano Ballesteros, golfare Thomas Bodström, politiker Maria Brandin, roddare Helen Alfredsson, golfspelare Cynthia Nixon, skådespelare Robbie Fowler, VM-spelare i fotboll 2002 Gerard Way, medlem i My Chemical Romance Rachel Stevens, S Club 7-medlem Hannah Spearritt, S Club 7-medlem Jorge Andrade, VM-spelare i fotboll 2002
Namnsdag: Ottilia, Otto
Nationaldag: Irak

10
Långfredagen
Gamla vänners dag
Födelsedagar:
Ingrid Schrewelius, modereporter Max von Sydow, skådespelare Omar Shariff, skådespelare Mikael Wiehe, musiker Steven Seagal, skådespelare Shahbaz Ahmed Sr, landhockeyspelare Mario Stanic, VM-spelare i fotboll 2002 Roberto Carlos, VM-spelare i fotboll 2002 Andreas Andersson, VM-spelare i fotboll 2002 Malin Baryard, hästhopperska Johanna Landt, Excellence-medlem Mandy Moore, sångerska
Namnsdag: Ingvar, Ingvor

11
Påskafton
Födelsedagar:
Lena Andersson, sångerska Lisa Stansfield, sångerska Cerys Matthews, Catatonia-sångerska Matthew Holland, VM-spelare i fotboll 2002 Thabang Molefe, VM-spelare i fotboll 2002 Alex Corretja, tennisspelare David Matthiessen, skådespelare Sara Löfgren, sångerska Omar Al Ghamdi, VM-spelare i fotboll 2002
Namnsdag: Ulf, Ylva

12
Påskdagen
Födelsedagar:
Alex Delvecchio, ishockeyspelare Montserrat Caballé , operasångerska Herbie Hancock, musiker/producent David Cassidy, sångare David Letterman, Talk-show-programledare Ronny Eriksson, stå-uppare Niklas Rådström, författare Andy Garcia, skådespelare Anna-Lena Brundin, stå-uppare Johan Oldenmark, gladiator Lucas Radebe, VM-spelare i fotboll 2002 Shannen Doherty, skådespelerska i bl.a Beverly Hills 90210 Roberto Ayala, VM-spelare i fotboll 2002 Christian Panucci, VM-spelare i fotboll 2002 Christian Vieri, VM-spelare i fotboll 2002 Geovanni Espinoza, VM-spelare i fotboll 2002 Brian McFadden, artist 
Namnsdag: Liv

13
Annandag påsk
Födelsedagar:
Howard Keel, skådespelare Leif Kronlund, orkesterledare Edward Fox, skådespelare Al Green, sångare Ron Perlman, skådespelare Garry Kasparov, schackspelare Steven Lustue, VM-spelare i fotboll 2002 Augusto Poroso, VM-spelare i fotboll 2002 Pablo Oscar Cavallero, VM-spelare i fotboll 2002 Lou Bega, sångare Carles Puyol, VM-spelare i fotboll 2002
Namnsdag: Artur, Douglas

14
Födelsedagar:
Karl Gerhard, revyartist John Gielgud, skådespelare Rod Steiger, skådespelare Julie Christie, skådespelerska Valerij Brumel, höjdhoppare Ritchie Blackmore, Deep Purple-gitarrist Sverker Olofsson, programledare Robert Carlyle, skådespelare Jan Boklöv, backhoppare Åsa Lönnqvist, fotbollsspelare Adrien Brody, skådespelare Natalie Appleton, All Saints-medlem Gustavo López, VM-spelare i fotboll 2002 Sarah Michelle Gellar, skådespelerska Cristiano Zanetti, VM-spelare i fotboll 2002
Namnsdag: Tiburtius

15
Födelsedagar:
Leonard da Vinci, allkonstnär Leonhard Euler, matematiker Ulf Linde, ledamot i Svenska Akademien stol nr 11 Tomas Tranströmmer, poet Claudia Cardinal, skådespelerska Jerry Williams, sångare Dave Edmonds, sångare Evelyn Ashford, sprinter Emma Thompson, skådespelerska Pedro Delgado, cyklist Johan Kinde, sångare Johanne Hildebrandt, författare Samantha Fox, sångerska Edward O´Brien, Radiohead-medlem Teddy Lucic, VM-spelare i fotboll 2002 Seigo Narazaki, VM-spelare i fotboll 2002 Susan Ward, skådespelerska Emma Watson, skådespelare Amy Diamond, sångerska
Namnsdag: Oliver, Olivia

16
Födelsedagar:
Charlie Chaplin, skådespelare Peter Ustinov, skådespelare Henry Mancini, kompositör/filmmusik Benedictus XVI, påve Dusty Springfield, sångerska Margarete II, drottning Kareem Abdul-Jabbar, basketspelare Ellen Barkin, skådespelerska Jimmy Osmond, sångare Dave Pirner, sångare Esbjörn Svensson, jazzmusiker Martin Dahlin, fotbollsspelare Hans Eklund, fotbollsspelare Germán Adrián Ramón Burgos, VM-spelare i fotboll 2002 Sirajeddine Chihi, VM-spelare i fotboll 2002 Louise Gabrielle Bobb, sångerska Fredrik Ljungberg, VM-spelare i fotboll 2002 
Namnsdag: Patricia, Patrik

17
Födelsedagar:
Nikita Chrusjtjov, diktator William Holden, skådespelare John Harrysson, skådespelare James Last, orkesterledare Conny Evensson, ishockeytränare Hans Klinga, skådespelare Börje Salming, hockeylegend Pete Shelley, sångare Sean Bean, skådespelare Thorsten Flinck, skådespelare Kayo, sångerska Lela Rochon, skådespelare Roger Johansson, hockeyspelare José Francisco Cevallos, VM-spelare i fotboll 2002 Jennifer Garner, skådespelerska Juan Carlos Franco, VM-spelare i fotboll 2002 Victoria Beckham, Spice Girls-medlem
Namnsdag: Elias, Elis
Nationaldag: Syrien

18
Födelsedagar:
Mats Ek, dansare Malin Ek, skådespelerska James Woods, skådespelare Täppas Fågelberg, programledare Rick Moranis, skådespelare Eric Roberts, skådespelare Valeri Kamensky, ishockeyspelare Stefan Schwarz, fotbollsspelare Haile Gebreselassie, långdistanslöpare Fredrik Ljungberg, medlem i Varan-teatern Staffan Strand, höjdhoppare Melissa Joan Hart, skådespelerska Rabiu Afolabi, VM-spelare i fotboll 2002
Namnsdag: Valdemar, Volmar
Nationaldag: Zimbabwe

19
Födelsedagar:
Kiyoshi Oka, matematiker Jayne Mansfield, skådespelerska Dudley Moore, skådespelare Tim Curry, skådespelare Ruby Wax, skådespelerska Paula Abdul, sångerska Ashley Judd, skådespelerska Kelly Holmes, friidrottare Rivaldo, VM-spelare i fotboll 2002 Lucien Mettomo, VM-spelare i fotboll 2002 Claus Jensen, VM-spelare i fotboll 2002 Kate Hudson, skådespelerska
Namnsdag: Ola, Olaus

20
Födelsedagar:
Adolf Hitler, massmördare John Elfström, skådespelare Birgitta Andersson, skådespelare Elizabeth Cuthbert, sprinter Conny Borg, regissör Ryan O´Neal, skådespelare Björn Skifs, sångare och skådespelare Jessica Lange, skådespelerska Luther Vandross, sångare Vjateslav Fetisov, ishockeyspelare Måns Herngren, regissör Carmen Electra, skådespelerska Calvin Marlin, VM-spelare i fotboll 2002 Shay Given, VM-spelare i fotboll 2002 Malin Olsson, fd. Excellence-medlem Jasmin Wagner, sångerska Erik Segerstedt, artist
Namnsdag: Amalia, Amelie

21
Födelsedagar:
Anthony Quinn, skådespelare i bl.a Zorba Tord Peterson, skådespelare Elizabeth II, drottning Tomas Bolme, skådespelare Iggy Pop, sångare Klasse Möllberg, skådespelare Patti Lupone, sångerska Soslan Andijev, brottare Olle Arnesson, rallycrossförare Andie Macdowell, skådespelerska Göran Fritzson, musiker Ludmila Engqvist, häcklöpare Petra Hultgren, skådespelerska Wu Chengying, VM-spelare i fotboll 2002 Tobias Linderoth, VM-spelare i fotboll 2002
Namnsdag: Anneli, Annika

22
Jordens dag
Födelsedagar:
Immanuel Kant, filosof Vladimir Lenin, diktator Robert J Oppenheimer, fysiker Gunnar Arvidsson, programledare Aaron Spelling, TV-serie-makare Glenn Campbell, sångare Jack Nicholson, skådespelare Peter Frampton, Humble Pie-gitarrist Sven-Åke Gustavsson, skådespelare Paul Carrack, sångare Karin Wistrand, sångerska Sheryl Lee, skådespelerska Marinko Galic, VM-spelare i fotboll 2002 Raymond Kalla Kongo, VM-spelare i fotboll 2002 Marcin Zewlakow, VM-spelare i fotboll 2002 Kristofer Östergren, sångare i Melody Club Matthias Trattnig, ishockeyspelare Kaká, VM-spelare i fotboll 2002 Chase Parker, barnskådespelare i Sunset Beach
Namnsdag: Allan, Glenn

23
Världsdagen för böcker och copyright, FN
Födelsedagar:
William Shakespeare, pjärförfattare K-G Bejemark, konstnär Shirley Temple, barnskådis Roy Orbison, sångare Lee Majors, skådespelare Christer Pettersson, misstänkt Palme-mördare Michael Moore, regissör/producent Valerie Berinelli, skådespelerska Birgitta Hallström, gladiator Pia Cramling, schackspelare Timothy McVeigh, Oklahoma-bombare Tayfur Havutcu, VM-spelare i fotboll 2002 Lee Young-Pyo, VM-spelare i fotboll 2002 Lauri Ylönen, sångare i The Rasmus
Namnsdag: Georg, Göran
Nationaldag: England

24
Födelsedagar:
Leslie Howard, skådespelare och regissör Thorbjörn Fälldin, politiker Per Gunnar Evander, författare Shirley MacLaine, skådespelerska Lennart Jirlow, konstnär Barbara Streisand, sångerska och skådespelerska Jean-Paul Gaultier, designer Eric Bogosian, skådespelare Captain Sensible, The Damned-gitarrist Monica Riscoll, gladiator Andy Bell, sångare Cedric the Entertainer, skådespelare Patty Schemel, Hole-medlem Steve Finnan, VM-spelare i fotboll 2002 Roger Nordin, programledare Diego Rodolfo Placente, VM-spelare i fotboll 2002 Jesper Christiansen, VM-spelare i fotboll 2002 Emma Andersson, docusåpakändis
Namnsdag: Vega

25
Födelsedagar:
Viktor Gustaf Balck, idrottsledare Guglielmo Marconi, fysiker och Nobelpristagare Ella Fitzgerald, jazzsångerska Anita Björk, skådespelerska Al Pacino, skådespelare Björn Ulvaeus, ABBA-medlem Talia Shire, skådespelerska Johan Cruijff, fotbollstränare och -spelare Staffan Scheja, pianist Eric Bristow, dartspelare Fish, sångare Agneta Andersson, kanotist Renée Zellweger, skådespelerska Sofia Helin, skådespelerska Walid Azaiez, VM-spelare i fotboll 2002 Jacob Underwood, skådespelare 
Namnsdag: Markus

26
Världsdagen för internationell äganderätt, FN
Födelsedagar:
Charles Francis Richter, vetenskapsman Francina Blankers-Koen, friidrottare Jörgen Ingmann, gitarrist Carol Burnett, skådespelerska och producent Giorgio Moroder, kompositör Agneta Bolme-Börjefors, programledare Ulrika Knape, simhopperska Maria Kulle, skådespelerska Joan Chen, skådespelerska Dag Volle, musikproducent Rebecka Thörnqvist, sångerska Tionne Watkins, TLC-medlem Lee Woon-Jae, VM-spelare i fotboll 2002 Nicolás Asencio, VM-spelare i fotboll 2002 Peter Madsen, VM-spelare i fotboll 2002 Jon Lee, S Club 7-medlem
Namnsdag: Terese, Teresia
Nationaldag: Tanzania

27
Födelsedagar:
Edward Gibbon, historiker och författare James Monroe, president (1817-1825) Samuel Morse, uppfinnare av Morse-alfabetet Ulysses S Grant, president (1869-1877) Sten Rudholm, ledamot i Svenska Akademien stol nr 1 Bert-Åke Varg, skådespelare Anouk Aimee, skådespelerska Earl Anthony, bowlare Lasse Brandeby, skådespelare, bl.a som Kurt Olsson och Rolf i Rena Rama Rolf Kate Pierson, sångerska i B52 Ace (Paul) Frehley, gitarrist i Kizz Sheena Easton, sångerska Howard Donald, Take That-medlem Magnus Thomson, medlem i Varan-teatern
Namnsdag: Engelbrekt
Nationaldag: Sierra Leone, Sydafrika, Togo

28
Arbetsmiljödagen
Födelsedagar:
Carl Bonde, dressyrryttare Erik Bergsten, programledare för Teknisk Magasin Pehr Gyllenhammar, fd Volvo-chef Saddam Hussein, exdiktator Ann-Margret Olsson, skådespelerska Jay Leno, programledare Diego Pablo Simeone, VM-spelare i fotboll 2002 Nicklas Lidström, ishockeyspelare Pedro Pauleta, VM-spelare i fotboll 2002 Zhang Enhua, VM-spelare i fotboll 2002 Francisco Palencia, VM-spelare i fotboll 2002 Jorge Garcia, skådespelare Penélope Cruz, skådespelerska Joseph Ndo, VM-spelare i fotboll 2002 Johan Forsander, ishockeyspelare Jessica Alba , skådespelerska Clayton Goodell, Take5-meldem
Namnsdag: Ture, Tyra

29
Dansens dag
Födelsedagar:
Håkan Westergren, skådespelare Duke Ellington, musik-legend Toots Thielemans, jazzmusiker Lasse Tennander, sångare Dale Earnhardt, racerförare Jerry Seinfeld, komiker Eva Hamilton, Rapportmedarbetare Kate Mulgrew, skådespelerska Daniel Day-Lewis, skådespelare Birgitte Söndergaard, skådespelerska Michelle Pfeiffer, skådespelerska Tintin Anderzon, skådespelerska Andre Agassi, tennisspelare Uma Thurman, skådespelerska i bl.a Pulp Fiction Marko Rehmer, VM-spelare i fotboll 2002 Fares Fares, skådespelare Eric Koston, skateboardåkare Jo O´meara, S Club 7-medlem Kian Egan, Westlife-medlem
Namnsdag: Tyko

30
Valborgsmässoafton
Ledarhundens dag
Födelsedagar:
Anders Gernandt, hästsportkommentator Willie Nelson, sångare Burt Young, skådespelare Jill Clayburgh, skådespelerska Carl XVI Gustaf, kung Lars von Trier, regissör Eva Beck, modern femkampare Lorenzo Staelens, fotbollsspelare Hiroaki Morishima, VM-spelare i fotboll 2002 Eddy Bengtsson, brottare Kirsten Dunst, skådespelerska
Namnsdag: Mariana
Nationaldag: Nederländerna
Källor:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_nationaldagar_sorterade_efter_datum
http://temadagar.se/kalender/
http://www.mats-andersson.se/fodd/index.asp
http://www.kalender.se/index.php?getdate=20090101&calId=new
BloggRegistret.se

Till startsidan


Konst Top Konst bloggar Topplista Favoritlistan.se Scraptoppen