Scraptionary - Guider - Scraptips och -råd - Shopping - Stämpelmotiv - Idébank - Scrapbookiningens historia

Inspirationsgalleri

Pyssel - Inredning - Mat&Bak - MakeUp--> In English

Gammal mjölsäck som kudde

Jag hittade helt underbara antika mjölsäckar hos Piece of Heaven. De är helt fantastiskt vackra och jag skulle verkligen vilja ha en i mitt hem för den rätta shabby chic looken. Problemet är bara att en sådan äkta mjölsäck kostar en slant. Naturligtvis finns det inget som går upp mot äkta vara men jag bestämde mig i alla fall för att göra en egen "kopia" av en antik mjölsäck tillsvidare. En dag när jag blir rik tar jag kanske och investerar i en riktig. Tills vidare får den här duga:

Antik mjölsäck kuddvar kudde

Jag köpte två gamla vita diskhandukar för en femma på second hand-butiken i kvarteret där jag bor. Jag "missfärgade" handdukarna med hjälp av thé och sydde ihop dem till ett kuddvar. Dekorerade kanten högst upp med ett grövre bommulsgarn för att få mer "säckkänsla". Sedan skrev jag en text på datorn, med hjälp av Photoshop, och skrev ut den på "stryka på papper". Fram med sax och strykjärn. Klart!

Gröttings gammal mjölsäckBloggRegistret.se

En ny familjemedlem...

Den här lille krabaten hittade min sambo och hans bror övergiven i skogen sent i torsdags kväll. De var ute för att jaga när min svåger plötsligt fick höra ett ynkligt pipande. Den lilla kattflickan stod och pep förtvivlat efter sin mamma och hade nog gjort det ett par dagar minst med tanke på hur undernärd och uttorkad hon var när de fann henne.

Tigrerad tigerrandig kattunge

Kall, blöt och hungrig fick hon åka med i bilen ett par mil och har sedan dess bott hemma hos oss. Skulle tro att hon är runt åtta veckor gammal. Hon äter som en häst, har redan blivit rumsren och älskar att kela och leka.

Söt kattunge

Vi skulle verkligen INTE ha någon mer katt efter att vår älskade Ronja gick bort, den 15 juni i år, vid 16 års ålder. Ödet ville tydligen annat för en sådan här liten sötnos kan vi förstås inte lämna ifrån oss. Är det meningen så är det meningen och MIRA är nu vår nya lilla familjemedlem.

Tigrerad kattunge

Visst är hon vacker med sina tigerränder och jämna, fina teckning! Ser ut som en kattunge av rasen Bengal, tycker jag.

Hittekatt ser ut som en Bengal

Den här sista bilden är tillagd lite senare när Mira bott hos oss i drygt en och en halv vecka. Hon har gått upp i vikt med raketfart och väger nu 1170 g (första vägningen för 11 dagar sedan gav 811 g).
BloggRegistret.se

Voldernberg - Tåg på tre sätt i Photoshop

Årets semesterresa gick till södra Österrike, närmare bestämt till Graz. Efter en dagstur med klättring på berget Kabling stannade vi till i en liten by, Voldernberg, för att köpa lite mat. Där, mitt på bytorget, fotograferade jag detta tåg.


Gammalt ånglok


När jag öpnade bilden i datorn tyckte jag att det saknades något. Bilden var lite tråkig på något sätt. Jag redigerade bilden så att den skulle se ut som den var tagen någon gång på 1800-talet för att göra den mer intressant:


Ånglok från 1800-talet


Sedan skapade jag en version där tåget och omgivningen skulle se ut som de var fotograferade i ett modellandskap.


Medelljärnvägståg


Tråkig bild från början men rolig att leka med!
BloggRegistret.se

Nystart!

Min stackars blogg har legat öde och övergiven sedan februari månad.  Jag tänkte att det kanske vore dags att sparka igång den igen.Dock kommer det att märkas en hel del förändringar sedan tidigare bloggperioder. Jag har nämligen gått och utbildat mig i programmet Photoshop sedan sist jag bloggade.

Från och med nu kommer därför mycket av innehållet på denna sajt att upptas av ämnet bildredigering och scrapbookingen har i alla fall tillfälligt fått stryka på foten. Kanske vaknar min scrapparlust igen framåt hösten när mörkret och kylan börjar krypa på och det är mysigt att krypa upp i en vrå för en härlig stund av pyssel.

Men tills dess får ni hålla till godo med mina lekar och pyssel med fotografiska bilder...
BloggRegistret.se

Till startsidan


Konst Top Konst bloggar Topplista Favoritlistan.se Scraptoppen