Scraptionary - Guider - Scraptips och -råd - Shopping - Stämpelmotiv - Idébank - Scrapbookiningens historia

Inspirationsgalleri

Pyssel - Inredning - Mat&Bak - MakeUp--> In English

Skönhetsretusch

Jag har det stora nöjet att hjälpa vackra Linda på Småstadsprinsessan med retusch av hennes bloggbilder. Hon arbetar på Eleven.se och skriver regelbundet och intressanta om allt som har med kosmetika att göra. Är det något du vill veta inom ämnet är Linda rätt person att fråga och jag kan lova att hennes blogg är väl värt ett besök!

Att retuschera bilder på Linda är ett givande och roligt jobb då Linda redan från början är en riktig skönhet! Mitt jobb är att ge bilderna, som är tagna i hemmiljö och ofta tidigt på morgonen då ljuset inte är tillräckligt, en lite mer glamorös touch. Här visar jag ett exempel på hur ett typiskt sådant jobb kan se ut.


Nedan: En originalbild på Linda så som den ser ut när jag öppnar den i min dator.

Ansikte före retuscheringNedan: Det färdiga resultatet

Ansiktsretusch skönhetsretusch

Så här kan en typisk bildbehandlingsprocess se ut.

1. Beskärning
Jag börjar med att skära bort onödiga ytor från bilden för att ge den en bättre komposition och avlägsna störande detaljer (såsom fönstret i övre högra hörnet på den här bilden).

2. Grundläggande bildkorrigeringarar
I det här steget ser jag över bilden i sin helhet och korrigerar sådant som dess skärpa, kontrast, exponering (hur ljus bilden är) samt färgfel (bilden är för varm eller för kall eller har något annat felaktigt färgstick.

3. Hudstruktur
Det är nu det roliga och kreativa arbetet börjar. Det är i det här läget som den där sammetslena, modemagasinshudstrukturen kommer till. Små kvisslor, pormaskar och "missfärgade" hudpartier tas bort och huden ges en softad och mjuk struktur.

4. Tillbaka till verkligheten
För att få tillbaka lite "naturlighet" i bilden så att modellen inte ser ut som en barbiedocka brukar jag nu lägga till lite brus samt lätt öka skärpan på konturerna (linjer kring näsa, ögon, läppar, hudstruktur). Sedan lägger jag  tillbaka ca 25% av ursprungsbilden för göra bilden mer "levande".

5. Mörka ringar
Mörka ringar under ögonen reduceras genom att ljusa upp dessa partier.

6. Ögonvitor och tänder
Det är dags att ge ögonen ett lyft. Små röda blodkärl tas bort eller tonas ner och ögonvitorna får en fräsch, vit nyans. Om tänderna syns på bilden brukar jag även passa på att ge dem en blekning.

7. Håret
Jag väver mycket subtilt in ljusa och mörka slingor i håret för att ge det mer glans och struktur.

8. Färgboost
Slutligen ökar jag på färgmättnaden på ögonskugga och läppar för att sminkningen verkligen ska "sticka ut"I följande tre bilder har jag gått lite längre i retusch och kreativitet. Här har ögonen fått en annan färg och färgerna har ändrats.

ansiktsretuschering

Svartvit Dramatik! Tänkte på den gamla tidens filmstjärnor så som Greta Garbo och Marlene Dietrich när jag gjorde den här varianten.

Retuscherad före efter

Ökad kontrast i bilden och huden har fått en blekare ton för att ytterligare framhäva makeupens färger.

Skönhets retuschering beauty retouch

En lite mer "pastellig" variant.
BloggRegistret.se
Kommentarer
Postat av: Linda.

Du är helt otroligt duktig Åsa! Jag ÄLSKAR att arbeta med dig <3. Kram Linda!

2011-03-19 @ 14:50:59
URL: http://www.smastadsprinsessan.se/
Postat av: Mona

Åhhh...Vilken duktig fotograf du är. Såg att du var ute o fotade idag...jag försökte få din uppmärksamhet när jag putsade fönstren. Tänkte att du kunde ta en bild av en hårt arbetande kvinna ha,haKram Mona i 12:an

2011-03-19 @ 21:31:42
Postat av: Åsa

Åh, tack vad rar du är, Mona! En bild på en fönsterputsande kvinna vore ju inte fel :) Så inne i min värld när jag går omkring med kameran! Kram

2011-03-19 @ 23:11:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till startsidan

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Konst Top Konst bloggar Topplista Favoritlistan.se Scraptoppen